estrenes

Bertomeu, blues d'arrel valenciana

Estrenem les cançons "Confia" i "Júlia" del nou àlbum del músic valencià

El disc 'Bertomeu Blues Band Show' es publicarà el proper 4 de juny

| 22/05/2018 a les 11:00h

Bertomeu
Bertomeu | Empar Bou
La figura de Bertomeu s'ha vinculat últimament a la tasca de musicació dels versos de Vicent Andrés Estellés, un clàssic entre els poetes valencians. Tot i això, i sense oblidar el seu vessant poètic, el músic valencià també es vol llançar altre cop a les cançons pròpies amb un nou disc: Bertomeu Blues Band Show (autoeditat, 2018). El cantant estrena en exclusiva dues cançons, "Confia" i "Júlia", que ens deixen veure com sonarà aquest nou treball discogràfic que es publicarà el 4 de juny.
 



El tema "Confia" és un crit d'optimisme pur i dur. El músic el defineix com una cançó que "intenta connectar amb la part més combativa del dia a dia quotidià quan tota la informació que ens arriba des dels grans mitjans de comunicació ens genera dubtes i pors". Per començar bé el dia, Bertomeu aposta per un primer single enèrgic que dirigeix una mirada de confiança cap al futur.



Com un volcà, el tema "Júlia" és un reconeixement a les dones que canviaran el món masclista en què vivim. Aquesta segona estrena emmarca la figura de la dona apoderada en la revolució feminista, i segons explica Bertomeu, "va quedar rodona només gravar-la".

Aquest nou àlbum, que s'estrenarà el proper 4 de juny, és la consolidació de la música de Bertomeu, que es troba en una etapa més madura. Amb el blues com a estil transversal, desenvolupat amb formació de trio (guitarra, baix i bateria), Bertomeu Blues Band Show és per al valencià "un retrobament amb els principis musicals que em van fer ser el tipus de músic que soc". Bertomeu explica que és un disc que tenia moltes ganes de fer i que ha gaudit molt en el procés de gravació, ja que ha buscat "un so molt proper i gens adulterat" perquè soni tal com és ell. 

Una de les novetats que portarà aquest nou treball discogràfic es veurà reflectida als directes. Acostumat a enfrontar-se als concerts només amb la companyia de la seva guitarra, aquesta vegada vol compartir escenari amb els músics que han estat amb ell a la gravació de l'àlbum. Com a conseqüència, el músic assegura que els directes seran molt potents, amb temes de "blues ràpids i rockers" i sense "res perfecte, només persones tocant". Això sí, Bertomeu confirma que els més lletraferits no quedaran sense la seva ració d'Estellés.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, València, actualitat, estrenes, Bertomeu, Estellés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.