Festivals

Les veus de Santi Balmes, Judit Neddermann i Senyor Oca seran a l'(a)phònica de Banyoles

La 15a edició del festival se celebrarà del 13 al 17 de juny i també portarà noms com Xarim Aresté, Dr. Calypso, Ferran Palau, Vinicio Capossela o Marcel Lázara i Júlia Arrey

| 23/05/2018 a les 12:30h

Santi Balmes, de Love of Lesbian
Santi Balmes, de Love of Lesbian | Xavier Mercadé
La programació de la quinzena edició del Festival de la veu de Banyoles, (a)phònica, que tindrà lloc del 13 al 17 de juny, s'ha anunciat avui en roda de premsa. En total, hi haurà 44 propostes per a tots els gustos que es repartiran en diversos espais la capital del Pla de l'Estany, adaptats a cada estil musical. Alguns d’aquests espais són el Juanola La Muralla, l’Estrella Damm Club Natació Banyoles, el Claustre del Monestir de Sant Esteve, la Barca Tirona, el Teatre Municipal de Banyoles i l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

L'espectacle inaugural del festival tindrà lloc el 13 de juny a Auditori de l’Ateneu de Banyoles i serà a càrrec de Santi Balmes –músic, poeta i cantant de Love of Lesbian–, que, acompanyat de la veu de l’actriu Clara Segura i del piano del músic i productor Fluren Ferrer, desgranarà la prosa poètica del seu llibre Canción de bruma (Principal de los Libros, 2017) en un espectacle que s'ha exhibit poques vegades. A Banyoles arribarà per primer cop a les comarques gironines. 

El 15 de juny se celebraran els concerts de la cantautora Judit Neddermann a l'Auditori de l’Ateneu de Banyoles; del músic, poeta i escriptor Vinicio Capossela a l'Estrella Damm Club Natació Banyoles, i dels rapers Valtonyc (si està en llibertat) i Senyor Oca i els referents del reggae, l'ska i el so caribeny Dr. Calypso a l'escenari Juanola La Muralla.

El 16 de juny pujaran als escenaris la cantant i compositora Intana a l'espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina; el músic solsoní Roger Mas al Claustre del Monestir de Sant Esteve; la formació de cant a capella The Hanfris Quartet a la plaça del Teatre; l'actor David Verdaguer que juntament amb el músic Òscar Machancoses oferiran l'espectacle musical humorístic Dos machos verdes fritos a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles; el poeta i guitarrista Xarim Arasté a la Barca Tirona; la companyia Illuminati Tenors al Teatre Municipal de Banyoles; els polifònics Tornaveus, i la formació The Otis Redding Show, que homenatjarà el vocalista soul Otis Redding a l'espai Juanola La Muralla.

El festival conclourà el 17 de juny amb les actuacions de la banda de reggae adreçada al públic familiar Reggae per Xics, el grup vocal Sångensemblen Amanda i el pop metafísic d'El Petit de Cal Eril a l'espai Juanola La Muralla; el cantautor de Collbató Ferran Palau al Claustre del Monestir de Sant Esteve; els intèrprets alemanys Chris Kramer & Beatbox’n’Blues a la plaça del Teatre; el duet Marcel Lázara i Júlia Arrey a la Barca Tirona, i el rocker Ariel Rot a l'Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

El festival portarà també diverses activitats paral·leles als concerts com exposicions, instal·lacions artístiques i tallers de poesia.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Xarim Aresté, Marcel Lázara i Júlia Arrey, La veu de Banyoles, actualitat, Santi Balmes, Júlia Areny, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.