Estrena

Estrenem dues cançons del disc en directe de Raimon al Palau de la Música

El cantautor de Xàtiva ja retirat publicarà el seu darrer àlbum en directe, 'L'últim recital'

Estrenem els directes del tema inèdit "Napolitana per a tu" i del clàssic "Jo vinc d'un silenci"

50 anys del recital de Raimon a la 'Villa'

| 23/05/2018 a les 19:29h

Darrera actuació de Raimon al Palau de la Música Catalana
Darrera actuació de Raimon al Palau de la Música Catalana | Xavier Mercadé
Ja fa un any que Raimon es va acomiadar dels escenaris després de 55 anys de trajectòria, ara bé en el pla discogràfic encara li queden unes últimes sorpreses. L'últim recital (Picap, 2018) és un àlbum en directe que es publicarà aquest divendres 25 de maig i que, d'alguna manera, serveix per resumir una trajectòria inigualable.

A Enderrock.cat avancem dues cançons d'aquest disc que es van tocar en viu al Palau de la Música al seu últim recital. Aquests dos temes demostren que Raimon decideix posar punt i final a la seva carrera en un moment en què encara conserva la veu, la força interpretativa que l’ha caracteritzat i el poder creatiu.


"Napolitana per a tu": És la darrera cançó d'amor que Raimon va compondre. Dedicada a Anna Lisa, la seva dona, el cantautor xativí catalitza en aquest tema l'estil amb el qual la va enamorar, la cançó napolitana. Una peça divertida, tendra i amb un toc d'humor que el músic havia portat al directe poques vegades.


L'altra cançó que avancem és el clàssic "Jo vinc d'un silenci" interpretat per última vegada durant el tram final del concert. Sota els versos d'aquesta peça de l'any 1975 van créixer sota el silenci imposat per la dictadura tota una generació que s'hi va sentir indentificada. 

El Palau de la Música Catalana és un dels escenaris on Raimon s'ha sentit sempre més estimat i on va decidir fer l'últim cicle de 12 recitals i gravar en directe aquest últim disc. El músic trepitjava per primera vegada el Palau en solitari el 24 i 28 de gener de l’any 1967, i des d'aleshores, ha realitzat fins a 55 recitals al Palau de la Música.

Durant el maig del 2017, Raimon va escollir el recinte modernista per oferir-hi dotze recitals de comiat amb els quals va fer un repàs antològic de la seva carrera, incloent cançons que feia anys que no interpretava en directe, com la de Victor Jara "Amanda". També per concloure més de mitja dècada de carrera va tocar algunes cançons inèdites de nova fornada, "Napolitana per a tu" i "I nosaltres amb ells". 

Aquest nou àlbum inclou 2 CDs on es recullen les 35 cançons de l’últim concert, més un DVD amb la transmissió que va fer TV3 d’aquest recital històric. Tot això acompanyat d’un llibret de 52 pàgines amb totes les lletres de les cançons en català, castellà, anglès i francès, i servit en format de digipack. 

Arxivat a: Enderrock, estrena, Jo vinc d'un silenci, L'últim recital, Raimon, Palau de la Música Catalana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.