actualitat

Valtonyc també s'exilia

El raper surt del país per tal d'evitar l'imminent ingrés a presó

Què volen aquesta gent?

| 23/05/2018 a les 20:25h

Valtonyc
Valtonyc | Juan Miguel Morales
Per tal d'evitar entrar a la presó, el raper Valtonyc ha fugit del territori espanyol. Aquest dijous se li acabava el termini de deu dies per fer l'ingrés als serveis penitenciaris de manera voluntària. Josep Beltran, 'Valtonyc', però, ha decidit fugar-se per poder defensar des d'Europa la causa de la llibertat d'expressió. Cal recordar que el raper està condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys i mig de presó per la lletra d'una de les seves cançons.

Durant aquests últims dies de llibertat, la policia havia ideat un dispositiu de vigilància per impedir que agafés cap vol. De tota manera, mentre la polícia preparava aquest dispositiu ell va fugir de l'illa. Aquesta fuga també ha estat facilitada pel suport de centenars de seguidors que en els últims dies han comprat bitllets d'avió al seu nom amb diferents destinacions, accions que es trobaven dins una campanya per despistar a la polícia. 

Segons informa El Nacional, el raper ha marxat a l'exili per instal·lar-se molt probablement a Suïssa o Bèlgica. Ja feia més de deu dies que Valtonyc era fora de Mallorca, ja feia setmanes que no se'l veia en cap acte públic i la notícia d'avui confirma que feia temps que tramava l'escapada. 

Per altra banda l'advocat del músic ja ha recorregut la sentència al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, internacionalitzant el cas i reclamant l'anul·lació de les dues sentències. A la mateixa hora que s'ha sabut a notícia de la fuga, nombroses mobilitzacions a favor del raper estaven convocades a tot el país.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Valtonyc, llibertat d'expressió, exili

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.