No callarem

Pablo Hasél: «La llibertat d'expressió no està en risc, és que no hi ha llibertat d'expressió»

El raper lleidatà participa en una conferència al Parlament Europeu sobre la llibertat d'expressió

Valtonyc també s'exilia

| 24/05/2018 a les 10:50h

Pablo Hásel
Pablo Hásel | Arxiu de Pablo Hásel
Els atacs a les llibertats d’expressió i de premsa a Europa i particularment a l’Estat espanyol són protagonistes avui al Parlament Europeu, en una conferència que s'està celebrant en aquest moment i que s'allargarà fins a les 13 h. Entre els participants de l'acte hi havia Pablo Hasél, Ariadna Suari, membre del grup de suport a Valtonyc i el raper malagueny Iván Leszno (La Insurgencia).

En la seva intervenció, el raper lleidatà ha recordat que després de dues condemnes, ja suma un total de fins a cinc anys i mig de presó, "per fer cançons i expressar no només opinions, sinó per explicar fets objectius i provats com l'assassinat d'immigrants per part de la Guàrdia Civil al Tarajal". Hasél també ha explicat que durant el judici, la fiscal va dir al músic: "Va dir que soc perillós perquè soc conegut i incito a la mobilització social. Estava reconeixent que a l'Estat espanyol és il·legal incitar a manifestar-se per lluitar per drets i llibertats democràtiques".

La seva intervenció, introduïda per Josep Maria Terricabras, ha servit per mostrar diversos casos d'atacs a la llibertat d'expressió. En aquesta línia, Hasél ha afirmat: "La llibertat d'expressió no està en risc, és que no hi ha llibertat d'expressió. Ningú té dret a criticar monarquia, llibertat policial o església, perquè sabem que podem acabar detinguts. (...) Tot això defineix l'Estat espanyol com un estat feixista, cada cop menys encobert, sense llibertats socials i polítiques".

La seva intervenció és part d'una campanya de denúncia de tots aquests fets: "Però també som conscients que per més que en un moment puntual el tribunal europeu condemni l'Estat espanyol per alguna cosa, l'Estat espanyol no en fa cas, i els torturadors segueixen amb total impunitat. Per això vull fer una crida: només es pot evitar el nostre empresonament si organitzem la solidaritat als carrers. Lluitant per drets i llibertats democràtiques que l'estat ens nega amb violència".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, No Callarem, Valtonyc, Parlament Europeu, llibertat d'expressió

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.