actualitat

El cas Valtonyc arriba al Parlament Europeu

Ariadna Suari, membre de suport a Valtonyc, exposa el cas del raper mallorquí en una conferència sobre els atacs a la llibertat d'expressió i de premsa a Brussel·les

| 24/05/2018 a les 11:45h

Valtonyc en directe als Premis Enderrock 2018
Valtonyc en directe als Premis Enderrock 2018 | Xavier Mercadé
Mentre a Valtonyc se li acaba el termini per ingressar als serveis penitenciaris de manera voluntària, ha parlat en nom seu al Parlament Europeu la membre del grup de suport al raper mallorquí Ariadna Suari, juntament amb Pablo Hasél, en un acte sobre els atacs a les llibertats d'expressió i premsa a Europa i en particular, a l'Estat espanyol.

"La injustícia espanyola no ens ha permès que Valtonyc fos aquí", ha dit Suari a l'inici de la seva intervenció. La membre del grup de suport ha explicat als eurodiputats el cas de Josep Miquel Arenas Beltran i ha llançat la pregunta: "Per què una cançó de rap pot suposar la presó a Europa?". 

També ha remarcat que mostrar una opinió a l'Estat espanyol "comporta un alt risc de ser castigat" i ha afegit: "Es persegueixen els col·lectius minoritaris i es protegeixen els més poderosos". 

Segons Suari, la condemna de Valtonyc és "injusta" i marca un precedent per a la llibertat d'expressió i artística: "No ha existit un judici just, és polític. La jutgessa li va remarcar catorze vegades que utilitzava la llengua catalana".

Des del grup de suport han traslladat la responsabilitat del cas a les institucions europees i també ha agraït la mobilització popular, sense la qual, ha dit, "no podem avançar".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Cas Valtonyc, Valtonyc, Parlament Europeu, actualitat, No Callarem

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.