Festivals

Totes les cartes del Grec

Del 17 de juny al 31 de juliol el Festival Grec torna a omplir Barcelona de cultura i de molta música

| 27/05/2018 a les 10:00h

Imatge de 'Miedo', el nou espectacle d'Albert Pla
Imatge de 'Miedo', el nou espectacle d'Albert Pla | Nora Lezano
El Festival Grec celebrarà aquest estiu la 42a edició amb una extensa programació on la música és molt protagonista. Des de la celebració dels 25 anys del Sónar fins als 50 del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el Grec ens proposa una variada programació musical en el marc d'un festival que aquest any centra el seu relat en un viatge cap a l'Àsia. "Més que un programa que ensenyi la part exòtica i inabastable d’aquest vast continent hi trobareu els temes, les influències i la mirada del viatger, que ha de pair per traduir, per entendre", ens explica Cesc Casadesús, director del festival. 

El viatge començarà el 17 de juny amb el concert d'Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, dos dels referents internacionals més destacats de la creació sonora, que presentaran el seu nou espectacle Two en el marc de la celebració dels 25 anys del Sónar. Unes setmanes més tard, els dies 5 i 6 de juliol, serà el torn d'Albert Pla, que presentarà el seu nou i esperat espectacle Miedo al Mercat de les Flors. Just després, el 7 de juliol, el reconegut guitarrista Pat Metheny arribarà al Teatre Grec amb una banda de luxe per celebrar els 50 anys del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. 

La programació musical seguirà el 15 de juliol amb una internacional i exclusiva producció operística d'El monstre al laberint i el 16 amb l'orquestra de percussió ibèrica Coetus, que presentarà el seu nou disc De banda a banda (Temps Records, 2018) a la sala Apolo. L'endemà, el 17 de juliol, serà el torn de Lídia Pujol, que serà al Mercat de les Flors mostrant el seu homenatge a Raimon Panikkar. I ja a l'última setmana de juliol, el dia 25 Enric Montefusco presentarà el seu nou Coros de medianoche (Buena Suerte, 2018), els dies 27 i 28 al Mercat de les Flors es podrà veure l'espectacle Tocatico-tocatà [Carles Santos per a Nadons!], i els dies 28 i 29 Daniel Anglès i Xavier Torras portaran l'última versió del musical Carousel


Paral·lelament, i dins el que el festival anomena Grec Ciutat, la programació es completa amb una extensa programació de concerts a la sala Barts, al Jamboree i al Harlem Jazz Club. A la Barts, del 7 al 25 de juliol i en el marc de la celebració dels 50 anys del Festival Inernacional de Jazz de Barcelona, tindran lloc els concerts de Snarky Puppy, Los Auténticos Decadentes, The Klezmatics, Coque Malla, Cory Henry & The Funk Apostles, R+R=Now i Cécile McLorin Salvant. Al Jamboree, també durant el mes de juliol, tocaran Joan Ortiz Tokyo Trio & Gianni Gagliardi, Gigi McFarlane Quartet, Ignasi Terraza Trio & Pureum Jin, Champian Fulton Trio, Dani Nel·lo i Natsuko Sugao Group. I finalment, al Harlem Jazz Club tindran lloc els concerts amb accent més tradicional i de músiques d'arrel amb els mongolians Egschiglen i els barcelonins Hamsa Hamsa.

 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festival Grec, Albert Pla, Coetus, Lidia Pujol, Rocío Molina, Enric Montefusco, Gigi Mcfarlane, Ignasi Terraza, Dani Nel·lo, Coque Malla, Grec, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.