la tria

Jordi Borràs: «L'1 d'Octubre van passar tantes coses, que mereixeria un disc doble sencer»

El fotoperiodista escull Sangtraït, Lou Reed i Orxata Sound System com a grups que han marcat la seva trajectòria professional

| 26/05/2018 a les 12:00h

Jordi Borràs
Jordi Borràs | Albert Salamé
A totes les manifestacions d'extrema dreta o a les que demanen l'alliberament dels presos polítics és habitual trobar-hi Jordi Borràs enfilat a contenidors o davant el cordó policial dels Mossos d'Esquadra per immortalitzar els instants més significatius i intensos de les protestes. El gracienc s'ha convertit en un dels referents en fotoperiodisme pel seu activisme durant els esdeveniments de l'1 d'octubre a través de les imatges preses, de les quals ha extret el llibre Dies que duraran anys (Ara Llibres, 2018), èxit de vendes a la diada de Sant Jordi 2018.

Avui li toca invertir els sentits i canviar la imatge per l'oïda. Borràs ens mostra les cançons que han captat millor la seva vida i trajectòria professional. 



1. Cançó que defineixi què és per a tu i quina és la funció del fotoperiodisme.

"Walking on the Wild Side", de Lou Reed


"Potser té poc a veure amb la lletra, però el fotoperiodisme és anar una mica a contra corrent per on bufa l'actualitat, buscar un punt de vista del que passa i explicar-ho... malgrat els horaris inestables, agendes impossibles. És una feina plena de contradiccions, amb engrunes de romanticisme i de sordidesa al mateix temps."


2. Cançó que descrigui la teva feina com a fotoperiodista en temes d’extrema dreta.

"The Night", de Morphine 


"Aquesta és una cançó que em remet a la banda sonora que vaig posar al meu llibre Desmuntant Societat Civil Catalana."

3. Banda sonora que posaries als fets que vas viure durant l’1-O.
"Violència", d'Orxata Sound System


"L'1 d'octubre van passar tantes coses que mereixeria un disc doble sencer. Ara bé, vist amb perspectiva, tal com ha reaccionat el Govern espanyol, aquest tema l'hi escauria prou bé." 

4. Cançó amb què acompanyaries el teu nou llibre Dies que duraran anys.

"Els carrers seran sempre nostres", de Mascarats 



5. Cançó que et remeti a la fotografia més complicada que hagis fet.
"Jordi", de Roger Mas


"N'he fet tantes, de complicades, que no sabria per on començar. Ara bé, una de les més difícils que he fet té a veure amb Jordi Cuixart. I la banda sonora seria, sens dubte, 'Jordi', versió de l'últim disc de Roger Mas."

6. Cançó que expliqui la teva feina i estil com a il·lustrador.
"Sween Melow D", de Laurent Garnier


"Si em defineix una cosa com a il·lustrador, a diferència del fotoperiodisme que practico, és que no tinc un estil gaire concret. Soc d'ofici i procuro adaptar-me. Eclecticisme en estat pur." 

7. Grup musical i cançó que no imaginaríem mai que escoltes.
"Tengo una debilidad", d'Antonio Machín


"M'ho imagino perquè sempre l'he escoltat, des de petit, quan ma mare posava el casset a la ràdio de casa, però vist amb perspectiva a algú li pot semblar sorprenent. Tota la discografia d'Antonio Machín, i si he de triar una cançó... va, 'Tengo una debilidad'." 

8. Si haguessis d'actuar amb algun artista o grup musical, amb qui seria i quina cançó?
"Les creus vermelles", de Sangtraït


"Sense cap mena de dubte, 'Les creus vermelles' de Sangtraït. #Fan."

9. Cançó de la teva vida.
"Aholkua", de Willis Drummond


"Afortunadament la música no és estàtica, sinó dinàmica. La cançó de la meva vida va canviant amb els anys. Ara mateix et diria 'Aholkua' de Willis Drummond. Potser d'aquí a una setmana te'n dic una altra. La música és massa gran per quedar-se amb una sola cançó. #HoVolemTot." 
Arxivat a: Enderrock, sangtraït, Lou Reed, Orxata Sound System, Jordi Borràs, La Tria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.