Actualitat

Titot no es presentarà a la reelecció a les properes eleccions municipals

El cantant també diu que la seva principal activitat no serà la música

Brams és un dels grups que actuaran al Canet Rock

Brams se suma al Canet Rock

| 28/05/2018 a les 11:00h

Titot, la veu de Brams
Titot, la veu de Brams | Xavier Mercadé
El líder i cantant de Brams Francesc Ribera ‘Titot’ no seguirà de regidor de la CUP a Berga després de les properes eleccions municipals que han de tenir lloc l’any 2019. Així ho ha explicat a Enderrock: "No em tornaré a presentar perquè ja hauré complert el tracte, que són dues legislatures, i tinc ganes de fer altres coses. Tinc diversos projectes però encara no he decidit què faré. A partir d’ara tampoc crec que meva la feina principal sigui la música".

El músic fa balanç dels seus anys al consistori, quatre a l’oposició i després a l’equip de govern: “Ha estat molt dur, perquè l’Ajuntament és molt absorbent. No només no em permet fer res més, sinó que el 90 per cent dels projectes tampoc han estat viables per falta de capacitat administrativa, de pasta o de temps. M’ha anul·lat totalment. Escriure un altre llibre? Impensable aquests anys. L’últim disc ja em va costar molt”.

Brams és un dels grups que participaran al Canet Rock, i ho farà amb un espectacle especial. “Ens van demanar que hi hagués col·laboradors, i hem triat músics amb qui hem coincidit i ens hem relacionat. Són Joan Masdéu, Ivette Nadal Cesk Freixas. Vam fer una primera tria de cançons i hem deixat que cadascú escollís la que volia fer. I en funció d’aquesta selecció completarem el repertori de la nit. És curiós perquè tots quatre han agafat peces antigues", ha revelat. En un primer moment també hi havia d'actuar Mònica López, de Lady Witch però hi ha hagut re renunciar en no poder combinar la seva activitat laboral amb la presència a Canet.

Sobre el futur de la seva banda, Titot té clar que Brams ha entrat en una nova etapa: "Fa deu anys havíem de fer tots els bolos que podíem, seixanta o setanta a l’any, perquè ho necessitàvem per viure. Cal tenir en compte que sempre ens hem mogut amb uns catxets relativament modestos i que hem preferit actuar més i cobrar menys. Hi va haver un moment, el 2002-03, en què jo era a sis grups: Brams, Mesclat, Dijous Paella, Josep Maria Cantimplora, Titot i David Rosell i la Banda Oficial de l’Eix del Mal. Aquells anys vaig fer 110 o 115 bolos! I clar, això vol dir fer repertoris per a cada grup… Brams ja no és la nostra feina principal ni ho tornarà a ser mai. L’objectiu no és fer desenes de bolos. Ja no tenim cap necessitat d’anar a picar pedra. Volem fer concerts potents, que sapiguem que ens ho passarem bé".

Una conversa amb Titot sempre té un component polític. El cantant analitza el moment actual: "Si fa trenta anys ens haguessin dit que seríem on som, tots ho hauríem signat. Tot i això, el creixement fa que es perdi l’essència, que segueix sent la mateixa, però queda molt més dissolta. És com un sobre de sucre que no té el mateix gust si el dilueixes en una tassa de cafè o en una galleda de fregar. Segurament la galleda la trobarem poc dolça. Com més gent s’hi suma, més arestes i interrogants apareixen. Amb tot, hem de ser conscients que el que buscàvem era la situació actual. Si som dotze i volem guanyar només tenim dues maneres: o passem de dotze a ser quatre milions o marxem els dotze a Sierra Maestra i des d’allà prenem el poder. Nosaltres hem optat per aconseguir la majoria social i no pas assaltar el poder per la força".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lady Witch, Ivette Nadal, Cesk Freixas, Joan Masdéu, Titot, Actualitat, Brams

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.