Entrevista

Pere Navarro: «Vull transmetre alguna cosa nova, la meva pròpia veu»

Entrevistem el trompetista eivissenc amb motiu de l'edició del disc en directe 'Jamboree Live 12'

| 31/05/2018 a les 10:20h

Imatge il·lustrativa
Arxiu de Pere Navarro
El músic eivissenc amb només 22 anys se situa al rovell de l'ou de l'escena jazzística catalana. Li agrada fugir d'etiquetes i que les seves creacions tinguin elegància i perdurabilitat. La Cúpula Músic acaba de presentar Jambore Live 12, un concert en directe de Pere Navarro Quintet, mentre esperem el seu segon disc amb creacions pròpies. 

Com sorgeix aquest àlbum?
"El disc es va gravar en directe al març. Són les cançons reinterpretades del meu primer àlbum. Des de La Cúpula i el Jamboree es vol reforçar el teixit de jazz fet a casa. Jo som eivissenc [Riu] però ja fa un bon grapat d'anys que he arribat a la ciutat i es veu que a poc a poc tots fem escena. D'aquí va sortir aquest disc."



Comentes que hi ha les mateixes cançons que al Perenne (Fresh Recordings, 2016), tret de l'"Interludi". Com ha canviat el directe en dos anys de rodatge?
Perenne (Fresh Recordings) el vam gravar el 2016. Passen coses molt diferents, has tengut molt més temps d'investigar. Saps cap on tira millor el grup. El repertori està més madur, més empaquetat. Quan el gravàrem cercàvem el punt de frescor, que pogués canviar d'un take a l'altre. No és ni millor ni pitjor. Amb aquest Live és guai poder tenir una versió diferent. No els vam tornar a enregistrar tots, ens passàvem d'extensió. A l'última cançó, "Trio de jotas", hi ha variacions. En el "13 vs 4" estic fent solo amb dos instruments a la vegada, piano i trompeta. Ens agrada provar i experimentar i sentir una mica el risc.

Quin concepte hi ha darrere Perenne (Fresh Recordings, 2016)? Ha evolucionat?
El que buscava és la idea de poder fer una música amb caràcter de permancència en una època en què tot és molt ràpid i caduc. Mirar de fer sentir al públic experiències que he anat vivint. Vull transmetre alguna cosa nova, la meva pròpia veu. Crec molt en la idea de compondre i tocar temes originals. La música original on cercar la personalitat. Això en el sentit compositiu. El gènere en què ens movem és el jazz. El que ens agradaria és fugir de les etiquetes i alhora transmetre un sentiment i una emoció, això permet que la música duri en el temps. Que no passi de moda, que no caduqui. 


Comentes que el nou disc, el segon, el volies enregistrar en directe. Aquest Live és una prèvia per veure com funciona? N'estàs content?
N'estam molt satisfets, he d'agrair la feina de l'equip. Joan Melero va fer una feina brutal. Jo tenc un so en el cap com a líder del grup i ell com a tècnic en té un altre. Enregistrar és senzill, díriem, però el tema de la mescla és molt important. La veritat és que quan ho escoltàrem després de la mescla hi va haver un salt important quant a definició de so, no només a nivell de grup, si no de poder percebre els petits detalls. És una experiència que no vius cada dia. Acabes sent més bon músic. També hem agafat una mica d'experiència de cara a la gravació del nou disc, amb temes originals nous. 

Hi ha trets d'aquest live que donen alguna pista sobre el nou disc?
En algunes coses sí, tal vegada l'evolució de la banda i del concepte de música original. Al disc nou es reflectirà més l'evolució del grup, per exemple; el primer era molt lliure en el sentit de la improvisació, estava tot més flotant. Quan treballes un so de banda, on realment es pot lluir el conjunt és als solos. Fins i tot les melodies són més rítmiques, és una mica més agressiu, tot més segur i més sòlid, no tan flotant. El primer és elegant i el segon, sense deixar de perdre elegància, té més seguretat. Crec que ja fa quatre o cinc anys que tocam. Tenim més recursos, podem sorprendre-mos a nosaltres mateixos i coneixem molts més terrenys. El quintet el completen Joan Solana (piano), Joan Carles Marí (bateria), Ferran Borrell (guitarra) i Pep Colls (baix).

El proper concert de Pere Navarro serà al Festival de Jazz de Formentera aquest divendres 1 de juny, i amb el seu quintet la propera data per veure'ls serà el 15 de juny al Teatre Xesc Forteza de Palma. 

Especial: Entrevistes
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Live, Pere Navarro Quintet, entrevista, jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.