Actualitat

Espanya és l'únic país de la UE que vulnera la llibertat d'expressió artística

L'informe del 2018 de l'organització danesa Freemuse també analitza països com Rússia, l'Iran, Cuba o Israel

Un 66% dels casos d'imputacions a Espanya entorn de la llibertat d'expressió inclouen rapers

10 veus per Valtonyc

| 31/05/2018 a les 13:00h

Valtonyc al concert No Callarem a la presó Model de Barcelona
Valtonyc al concert No Callarem a la presó Model de Barcelona | Gerard Mercadé
L'organització internacional independent Freemuse ha elaborat el seu informe anual sobre l'estat de la llibertat artística i ha col·locat a Espanya dins la llista de països que vulneren la llibertat d'expressió artística. El document recull casos de 17 països on s'ha perseguit o censurat l'art, situant en el punt de mira Rússia, l'Iran, Xina, Cuba, Israel, Venezuela, l'Índia, Turquia, Nigèria, Malàisia, el Paquistan, Marroc i Bangladesh, els Estats Units.

L'informe es va publicar coincidint amb la finalització del termini per entrar a presó de Valtonyc. Freemuse detecta que el 66% dels casos judicials estan relacionats amb rapers; de fet tots els empresonaments que s'han dut a terme aquest últim any han estat de rapers, concretament els tretze membres de La Insurgencia. Pel que fa a casos de persecució o amenaça, el 50% han estat també contra rapers.

En l'apartat espanyol, l'organització destaca que l'actualització de la legislació en matèria d'aniterrorisme és el principal recurs que utilitza l'Estat per posar-se més dur a l'hora de condemnar artistes, per enaltiment del terrorisme.

La música no és lliure
A escala mundial l'estudi detecta que durant l'any 2017 s'han vist afectats per la censura un total de 672 artistes, el 54% dels quals són músics. Els tres països amb més artistes perseguits per la justícia són Egipte, Etiòpia i Espanya, i en el món de la música els tres països que més persegueixen els artistes són Espanya, Egipte i la Xina. Podeu consultar l'informe complet aquí.



 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, llibertat d'expressió, Valtonyc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.