actualitat

Les Cases de la Música es consoliden amb un nou conveni

Ja fa 12 anys que la iniciativa reuneix sales de concerts de Mataró, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa per dinamitzar la formació i exhibició de la música

| 30/05/2018 a les 16:45h

Imatge il·lustrativa
Comença una nova etapa per al projecte de les Cases de la Música, que ha acordat recentment un conveni amb l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) per mantenir les tasques de la seva iniciativa, basades en la formació, exhibició i promoció de la música. Així, aquest nou acord, que tindrà el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i els ajuntaments de les sales de concert participants (l'Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa), permetrà que grups emergents catalans puguin fer un pas cap a la professionalització, com també possibilitarà la progressió dels projectes de caràcter pedagògic que estan desenvolupant les Cases de la Música a centres escolars de primària i secundària. 

A la roda de premsa celebrada a la sala Salamandra de Barcelona amb motiu de la decisió d'aquest conveni, el coordinador de Cases de la Música, Jordi Planagumà, ha afirmat que aquesta signatura era "una espècie d'Estatut" per consolidar una organització que té ja quatre sales de concert (Salamandra, Clap, La Mirona i Stroika), tres estudis d'enregistrament, 32 bucs d'assaig, cinc espais de creació i l'Escola Tècnica de l'Espectacle de la Casa de la Música. Planagumà ha destacat també que aquest sistema és un "un model que s'està repartint per Europa". 

Noves línies d'acció
Entre les activitats que gestionen les Cases de la Música, algunes ja estan consolidades i altres comencen a donar els seus fruits. El projecte Musiquetes, dirigit a infants, ja està funcionant a diversos centres educatius, i el pla de Rock'in, que acosta els instruments i la pràctica musical a secundària, ja és una realitat en centres com l'Institut Apel·les Mestre de l'Hospitalet de Llobregat. Paral·lelament, des de les Cases de la Música també s'ofereix formació i suport a grups emergents per a enregistrament de maquetes o producció de directes i també es col·labora amb artistes consolidats i d'àmbit internacional.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Clap, Cases de la Música, ICEC, Departament de Cultura, Sala Salamandra, La Mirona, Stroika, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.