Festivals

El Mercat de Música Viva de Vic està de celebració: arriba la 30a edició

Joan Miquel Oliver, Joan Colomo, Clara Peya i Guillamino presentaran els seus nous discos a Vic

The Pinker Tones i el Quartet Brossa estrenaran un concert d'homenatge al theremin

Inaugurarà el Mercat un concert col·lectiu per celebrar el trentè aniversari

Quartet Brossa i The Pinker Tones s'enduen el Premi Puig-porret 2017

| 05/06/2018 a les 12:29h

Escenari de la plaça Major durant el Mercat de Música Viva
Escenari de la plaça Major durant el Mercat de Música Viva | Pere Masramon
La trentena edició del Mercat de Música Viva de Vic ja ha desplegat la gran varietat de propostes artístiques que ocuparan la capital osonenca del 12 al 16 de setembre. La del 2018 serà una celebració d'aniversari, la que suma 30 a una iniciativa cabdal en l'escena musical catalana.

La programació del MMVV se centrarà, una vegada més, en l'estrena o preestrena de nou material. En aquesta línia, descobrirem com serà el que ha d'arribar discogràficament per part de l'illenc Joan Miquel Oliver, se sentiran els primers acords d'Estómac, el que serà el nou disc de Clara Peya; Ivette Nadal presentarà el seu nou directe acompanyada de Caïm Riba, Joan Colomo estrenarà noves cançons del que serà el seu nou disc, i Guillamino, després de quatre anys sense publicar nou disc, estrenarà Fra Júpiter (Bankrobber, 2018), un treball que va néixer després de tancar-se una setmana en una cel·la del Monestir de Poblet.

Chicuelo també presentarà nou àlbum. I per la seva banda, Valtonyc també ha estat programat al cartell del Mercat per actuar a l'escenari del Sucre el divendres 14 a les 23 h. La seva presència al festival vigatà, però, és una incògnita, ja que el raper es troba en paratge desconegut, molt probablement a Bèlgica exiliat per evitar la condemna de tres anys i mig de presó.

Alba Carmona, Xavi Lloses, Joana Gomila, Nyandú, Toti Soler i Gemma Humet, Eva Fernández, Alma Afrobeat, Falciots Ninja, Barbott, Marcel Lázara i Júlia Arrey, el nou espectacle de Reggae per xics, Marc Parrot, Mercedes Peón, Miquel Vilella, Panellet, Xebi SF o The Pinker Tones i el Quartet Brossa (guanyadors del Puig-Porret), són alguns dels artistes o grups que enguany també presentaran les seves darreres novetats al Mercat.

A la plaça Major i El Sucre
Els grans escenaris del Mercat acolliran grans concerts: hi engegarà la gira de comiat de Dr. Calypso i s'hi podrà sentir el nou disc de Nyandú o propostes com les de Paula Valls, Roba Estesa o Dj Txako. Els Amics de les Arts, Obeses, Els Catarres, Ebri Knight i Smoking Souls també seran, de ben segur, protagonistes multitudinaris de la cita de Vic.

Concert d'aniversari
El dimecres 12 de setembre el Teatre Atlàntida oferirà un concert d'aniversari que inaugurarà l'edició d'enguany amb un grapat de músics còmplices de la cita osonenca. Miquel Gil, Núria Graham, David Carabén, Kiki Morente (fill del cantaor Enrique Morente), Chicuelo, Andrea MotisMarinah, Lluís Gavaldà, Alba Carmona i Mercedes Peón s'acompanyaran de Jaume Manresa al piano, amb la presentació de Dolo Beltrán.

Leon, Premi Puig-Porret
Durant la roda de premsa d'avui també s'ha recordat que The Pinker Tones i el Quartet Brossa van guanyar el Premi Puig-Porret 2017 amb el projecte titulat Leon, que vol ser un tribut musical a Leon Theremin, inventor del popular instrument batejat amb el seu cognom. És un espectacle ideat de cara al 2018, any que marca el centenari de la patent del theremin, considerat el primer instrument de la música electrònica.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, MMVV, festivals, MMVV 2018, Mercat de Música Viva de Vic

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.