festivals

El Cruïlla més enllà de la música

L'escenari principal, dissenyat de nou per Lluís Danés, s'alçarà com un edifici marítim

El festival vol apropar els assistents a l'òpera gràcies a una col·laboració amb el Liceu

Myles Sanko, Anna Calvi i Animal són alguns dels primers noms del Cruïlla de Tardor

| 06/06/2018 a les 14:23h

Festival Cruïlla
Festival Cruïlla | Xavier Mercadé
Amb el cartell del festival barceloní ben definit amb noms com Prophets of Rage, David Byrne, Damian Marley o Els Catarres, el que faltava per concretar era la resta de serveis que el festival oferirà a més de la música. Gastronomia, moda, art, tecnologia i responsabilitat social i medioambiental són els valors afegits que el Cruïlla vol sumar a la seva proposta, apostes que aquest migdia s'han desgranat en una roda de premsa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. 

L'escenari principal, obra de Lluís Danés
Des de fa tres edicions que el Cruïlla aposta perquè l'escenari principal del festival llueixi amb una personalitat pròpia. És per això que tenen l'esceneògraf Lluís Danés, que de nou ha dissenyat la façana que acollirà els caps de cartell. De 18 metres d'alçada, a l'escenari hi ha uns cavallets de mar de grans dimensions i 500 paraigües que representen meduses, un pòrtic marí que vol "saludar el mar i fer de far a la Mediterrània". 

Del Cruïlla al Liceu
El director del festival, Jordi Herreruela, ha anunciat que el Cruïlla ha teixit complicitats amb el Gran Teatre del Liceu i, per tal de ser prescriptors d'òpera, tots els assistents al festival del Fòrum podran comprar entrades per a La favorite de Donizetti en bones localitats a 50 euros.

Nova complicitat amb White Summer
El festival enceta col·laboració amb el mercat d'estiu empordanès White Summer, agermanament que suposarà un reforç en la presència d'activitats artístiques per tot el recinte. Fruit d'aquesta relació neix el nou espai Cruïlla Lifestyle, que acollirà un seguit de zones diferenciades i activitats pensades especialment per als visitants al Cruïlla, com ara una zona de gamers, un espai per als més menuts, etc.

Gastronomia
Pioner a incloure food tracks al seu recinte, el Cruïlla ha assegurat que oferirà una oferta més variada, amb opcions veganes, vegetarianes i per a celíacs. Com a novetat, també es podrà demanar cafè, un reclam del públic. 

Tecnologia
Per combatre les cues arreu, el festival disposa des de fa unes edicions del sistema cashless, és a dir, que la polsera del festival porta una targeta recarregable per consumir dins el recinte. D'altra banda, per disminuir la cua inicial per recollir l'entrada, el Cruïlla ofereix una opció més còmoda als assistents: del 9 al 12 de juliol es podrà passar a buscar la polsera a la botiga Movistar de la plaça de Catalunya.

Una de les novetats per gaudir del festival al màxim és que tots els assistents que es descarreguin l'app del Cruïlla podran provar un joc de realitat augmentada, a l'estil de Pokemon Go, però en aquest cas hauran de caçar dracs de Gaudí. 

Medi ambient i sostenibilitat
Per primera vegada i per disminuir l'impacte ambiental del festival, el Cruïlla posarà a disposició un got biodegradable d'Estrella Damm.

Mobilitat
Els dies del Cruïlla hi haurà un pàrquing de bicicletes, un autobús llançadora del Fòrum a la plaça de Catalunya i també el Tram oferirà un servei ininterromput.

Moda
Els assistents que comprin productes en el marc del festival podran disposar d'un servei d'enviament a casa. A més, el Cruïlla ha comunicat que impulsarà una nova marca de roba, que es podrà adquirir allà mateix, un primer embrió que volen potenciar els propers anys.

Benestar
Perquè un festival és esgotador, tot i que sigui una gran diversió. En aquesta línia, el públic que aguanti fins a les 3 de la matinada podrà adquirir un pack revitalitzant gratuït. 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, cruïlla, fòrum

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.