Actualitat

Una passejada pel Sónar 2018, el festival més polifacètic

La 25a edició del festival se celebrarà del 12 al 17 de juny, amb 150 actuacions i més de 230 activitats

Els 12 festivals catalans d'aquest juny

| 07/06/2018 a les 14:40h

Sónar 2017
Sónar 2017 | Xavier Mercadé
Del 12 al 17 de juny, Barcelona es convertirà en la seu internacional de la música avançada, la creativitat i la tecnologia. El Sónar s'intal·la de nou a la ciutat comtal per presentar la 25a edició amb un total de 150 actuacions i més de 230 activitats entre les quals destaquen conferències, presentacions i workshops.

El Sónar 2018 arrenca el dimarts 12 de juny al pati interior de l'Ajuntament de Barcelona amb la instal·lació audiovisual Chiasm. Del dimecres 13 al dissabte 16 de juny se celebra la sisena edició de Sónar+D, el congrés de tecnologia i indústries creatives a Fira Montjuïc. Del dijous 14 al dissabte 16 de juny obre les portes el Sónar de Dia al mateix lloc que el +D, mentre que el Sónar de Nit se celebrarà el divendres i el dissabte a l'Hospitale de Llobregatt. El festival quedarà clausurat el 17 de juny amb el concert extraordinari Two d’Alva Noto i Ryuichi Sakamoto al Teatre Grec.

En total, 150 actuacions configuren el Sónar 2018, entre les quals destaquen el nou xou de Gorillaz, avançant el seu imminent nou àlbum, i el projecte electrònic de Thom Yorke, líder de Radiohead, que també estrena nou material en directe, en l’únic festival aquest any a Europa. Uns clàssics del festival, LCD Soundsystem, i el multipremiat xou de Richie Hawtin, Close, seran al Sónar de Nit. Al de Dia són reclam especial l'estrena mundial del nou espectacle de Rosalía, a punt de treure nou disc, o l'experiència de clubbing immersiu de Despacio amb James Murphy i 2manydjs punxant vinils en sets de sis hores, els tres dies.

Sónar+D
El 25è aniversari del Sónar també portarà un congrés per explorar el futur de la creativitat, prenent el pols als propers 25 anys de la música, la tecnologia, el coneixement i la xarxa. Prop de 5.000 professionals procedents de 65 països es reuniran a Barcelona per abastar aquestes qüestions. En aquesta edició, destaquen organitzacions com la NASA, MIT Media Lab, Google Magenta, The Long Now Foundation, Mozilla o Bandcamp. Altres activitats interessants del congrés seran un taller on crear i llançar nanosatèl·lits a l'espai o desenvolupar wearables olfactoris, o el Data Detox Bar, un espai per conèixer el nostre rastre a internet i on sotmetre's a un pla de vuit dies per recuperar el control de la nostra vida digital i evitar que ens segueixin vigilant.


Sónar Calling
Al festival també hi tindrà lloc el Sónar Calling, un experiment artístic-científic i una reflexió col·lectiva oberta a humans i extraterrestres. El motiu d'aquest acte és el llançament del 'Sónar Calling GJ273b', la primera sèrie de transmissions de ràdio de la història que s'envia a un exoplaneta proper potencialment habitable. El missatge inclou 38 peces de música de deu segons cadascuna, comissariades en exclusiva pel Sónar i creades per artistes afins al festival, que resumeixen el caràcter exploratori de Sónar al llarg del seu quart de segle d'existència.


Maker Faire Barcelona
Els dies 16 i 17 de juny el Pavelló Italià de Fira Montjuïc reunirà centenars de makers locals i internacionals per compartir projectes i coneixements a través d'exposicions, tallers de tecnologies creatives, xerrades i demostracions interactives dirigides a totes les edats i públics. Robots humanoides o aliments fabricats amb impressores 3D, models de recuperació de materials plàstics, tecnologies per a projectes d'agricultura vertical urbana, incubadores low cost per a països en desenvolupament o simuladors de conducció autònoma són alguns dels projectes que s'hi podran veure.

Ni 'flyers' ni pòsters. 25 anys d'imatge Sónar
Amb motiu del 25è aniversari, el festival organitza un recorregut experiencial en format de multiinstal·lació per la imatge del festival. L'exposició es podrà veure de manera gratuïta entre el 24 de maig i el 23 de juny al Centre d’Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat.


Streaming
La 25a edició del Sónar també es podrà seguir en streaming des de les plataformes Culturebox, iCat, Resident Advisor, Red Bull Radio i la mateixa web del festival, que transmetran en directe més de cent concerts del festival.

No Callem
El Sónar també se sumarà al protocol d'actuació contra les agressions sexuals No Callem. La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, persegueix eliminar el risc d'agressions masclistes o sexistes als espais d'oci nocturn. Amb aquest objectiu, s'instal·la un stand informatiu, es vigilen especialment les zones més sensibles i es forma el personal del festival perquè pugui socórrer i orientar en cas d'agressió.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, actualitat, sónar 2018, Sónar, festvals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.