actualitat

Brussel·les, Porrera i Girona acullen les presentacions de l'«Enderrock 25 anys»

Aquest dissabte al Priorat se celebrarà la primera presentació de juny d'aquest número especial

Bèlgica acollirà la primera presentació europea de la revista amb un concert de Gemma Humet

 Es preveuen més actes d'aniversari els propers mesos

Presentació dels 25 anys d'Enderrock a l'Antiga Fàbrica Damm

| 12/06/2018 a les 13:32h

Presentacions 'Enderrock 25 anys' juny
Presentacions 'Enderrock 25 anys' juny | Arxiu Enderrock
La revista especial commemorativa dels 25 anys d'Enderrock continua amb la seva gira de presentacions. La següent parada, la primera d'aquest mes de juny, serà aquest dissabte 16 a Porrera: a les 18 h començarà l'acte de presentació, amb la presència de Jonàs Macip (alcalde de la població del Priorat) i Joaquim Vilarnau (coordinador del número especial).

La setmana següent la celebració de l'aniversari d'Enderrock tindrà dues parades: la primera, el dimarts 19 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, amb la presència de Jordi Novell (gerent de Grup Enderrock), i la segona, el dimecres 20 de juny a Brussel·les. La presentació d'aquest número especial Enderrock 25 anys a la capital belga serà a les 19 h a l'Església de Sant Joan Baptista de Béguinage amb un concert especial de Gemma Humet. L'acte també comptarà amb la presència del conseller de Cultura del Govern legítim Lluís Puig, a més de Lluís Gendrau i Jordi Novell, i se celebrarà en el marc del festival City Zen. 

En totes aquestes presentacions es visionarà el documental Les cançons del 68, i es podrà adquirir aquest número especial de la revista.

La revista Enderrock especial 25 anys està dedicada als 50 anys de "L'estaca" de Lluís Llach, a la història i importància de la cançó que va marcar la lluita antifranquista i que s'ha convertit en un himne intergeneracional. Com va néixer la cançó? Qui era l'avi Siset? Busquem les respostes directament en les paraules del seu autor, un Lluís Llach sense censura. I no s'acaba aquí, aquest número especial també classifica 250 versions de "L'estaca" i porta personalitats com el president del Parlament, Mònica Terribas o Gerard Quintana a parlar del significat personal que els evoca la cançó.

Amb un podi que lideren LlachSerrat i Raimon amb temes com "L'estaca", "Paraules d'amor" i "Al vent", respectivament, l'especial 25 anys llista també les 100 millors cançons de la Cançó, que ara expliquen el nostre llegat musical i històric. Dins aquesta selecció trobem exemples com "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet, "Noia de porcellana" de Pau Riba o "Petita festa" de Toti Soler, entre altres. A part, l'especial celebra els 25 anys de la revista amb un repàs de la història d'Enderrock, any per any, amb els esdeveniments i fets musicals més importants per a la revista.

A més, amb motiu del mig segle de les revoltes del Maig del 68, l'entrega també inclou un documental en DVD amb entrevistes als autors d'una desena de grans cançons popularitzades aquell any. Unes cançons que tenen com a protagonistes Lluís Llach amb "L'estaca", Maria del Mar Bonet amb "Què volen aquesta gent?", Joan Manuel Serrat amb "Paraules d'amor", Toti Soler amb "Petita festa", Pau Riba amb "Noia de porcellana", Sisa amb "L'home dibuixat", Pi de la Serra amb "L'home de carrer i Jaume Arnella amb "Rondes de vi". La llista es completa amb "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor i "D'un temps, d'un país" de Raimon.

Presentacions Enderrock 25 anys juny Foto: Arxiu Enderrock

Especial: Enderrock 25 anys
Arxivat a: Enderrock, aniversari, Enderrock25, L'estaca, Lluís Llach, actualitat, corporatiu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.