Actualitat

La llibertat d'expressió també es defensa a Palma

Els artistes i músics de les Illes Balears preparen tres jornades reivindicatives sense precedents

| 14/06/2018 a les 10:40h

Antònia Font és un dels grups que actuaran al macroconcert al Palma Arena el 17 de juny
Antònia Font és un dels grups que actuaran al macroconcert al Palma Arena el 17 de juny | Juan Miguel Morales
Les Illes Balears tampoc callen davant l'embat repressiu de l'Estat, i la seva particular setmana de denúncia és a punt d'arribar amb tres dies d'accions multitudinàries. Acallar és l'associació d'artistes balears que es troba darrere dels Concerts per la llibertat d'Expressió que se celebraran a Palma els dies 15, 16 i 17 de juny. La implicació dels artistes de les Illes Balears, no només del camp de la música, donarà lloc a tres jornades de reivindicació sense precedents, l'última de les quals serà un macroconcert al Palma Arena.

Javi Vegas (La Gran Orquesta Republicana) és un dels organitzadors i representants de l'associació: "Tot començà en el moment en què les sentències cap a Valtonyc es tornaren fermes i la seva entrada en presó es convertí en una possibilitat més que real. En aquest moment l'associació i el concert del Palma Arena començaren a prendre forma. Un atac com aquest a la llibertat artística no podia quedar sense resposta". 

Un dels responsables d'aquesta obertura de mires va ser el mateix Joan Miquel Oliver, recorda Vegas: "Foren el mateixos Antònia Font els qui apuntaren que ajuntar la banda expressament per a aquest concert podria donar impuls a la iniciativa. La seva inclusió fou un fet clau per arribar a artistes com Albert Pla o David Carabén (Mishima). Ens van donar ales per pensar en gran".

El fet que un grup de la magnitud d'Antònia Font i el que representa pels qui estimen la música arreu del país es convertís en estendart de la iniciativa també va provocar immediatament un efecte de solidaritat de moltes bandes arreu de tot l'Estat, com Berri Txarrak, Macaco, Los Chicos del MaízAmparanoia, entre molts altres. 


A banda del macroconcert el 17 de juny al Palma Arena, els dies 15 i 16 de juny es duran a terme concerts al Teatre Mar i Terra i Sa Possessió. "Molts d'artistes de les Illes no volien quedar defora d'aquests actes i pensàrem que podíem eixamplar l'oferta d'activitats", comenta Vegas. A banda, els actors i actrius tendran un protagonisme especial en la jornada del 15, tot i que també hi haurà concerts. Els il·lustradors i artistes visuals han estat dos dels col·lectius que també s'han implicat a les activitats de la setmana.

Segueix Vegas: "El fet que els actes potents no es facin a Madrid o Barcelona és molt positiu. També ho és netejar la imatge de Valtonyc, idependentment del contingut de les seves cançons. La gent que canalitza la seva ràbia creant una cançó fa que després en el dia a dia sigui una persona totalment pacífica, perquè tota aquesta ràbia queda damunt l'escenari. Molta de la gent que sí que és violenta després no és perseguida. Els artistes sempre hem jugat amb el límit de l'art, però és només això, una expressió artística, i l'hem de defensar".
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, llibertat d'expressió, concert, actualitat, Antònia Font, Palma Arena, Acallar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.