Actualitat

Festivals a les Balears: 10 cites que no et pots perdre

La geografia balear acumula molta música cada estiu: el Festival Pedra Viva, l'Hortella Fest i la programació d'Es Claustre en són bons exemples

Deu festivals amb encant que has de conèixer

| 15/06/2018 a les 19:30h

Imatge il·lustrativa
Les Balears no queden enrere pel que fa a festivals. Fem una repassada de les programacions més sucoses si voleu sortir de la xafogor de Palma i descobrir tant el talent local com el que visitarà les illes els propers mesos.

Festival Pedra Viva
Ciutadella (del 4 de juliol al 5 de setembre)

En un marc incomparable com és l'espai de Les Pedreres de Marès a prop de Ciutadella se celebra cada temporada d'estiu aquest festival multidisciplinar. Es combina la música i les arts escèniques en una edició que destacarà pels concerts de la música ibèrica de Coetus, la clàssica experimental de Marina Herlop i la senzillesa d'Alfonso de Villalona amb una convidada de luxe, la catalana Andrea Motis.


Hortella Fest
Hort d'en Cotanet (del 7 de juny al 15 de setembre)

Siutat a la carretera entre Palma i Manacor, l'Hort d'en Cotanet és un dels racons amagats de la música i el talent balear. Amb una programació setmanal que s'allargarà tot l'estiu, enguany s'hi podrà gaudir de concerts amb una llarga llista de grups: Salvatge Cor, Ska Bottom BoatKingston ClubBig YuyuSaïm i també els catalans Me and the Bees


Es Claustre
Maó (del 5 de maig al 31 d'agost)

La programació d'Es Claustre enguany celebra la desena edició. La temporada s'allargarà fins ben entrada la tardor, però de moment s'han anunciat concerts fins al mes d'agost. El Claustre del Carme al centre de Maó (a Menorca) acollirà, entre molts altres, els concerts de Las MigasIsmael SerranoIván Ferreiro, Pau VallvéLeonmanso i una de les propostes més particulars de l'estiu, El Niño de Elche & Refree.


Rock Matxín
Portocolom (30 de juny i 1 de juliol)

Portocolom és un dels petits ports de Mallorca que encara conserven el seu encant i on es pot gaudir de diverses de les millors paelles del tot el Mediterrani. El Puput Cultural organitza cada any una trobada de rockabilly, soul i rock que estrena per primera vegada una edició amb dos dies. Els amfitrions seran Black Cats, llegendes del rockabilly mallorquí, juntament amb Mad Martin TrioThe Soul Diggers & Juanito PerchaLos Peligrosos Gentelmen i molts més.


Rock'n'Rostoll
Maria de la Salut (25 d'agost)

El rock és un dels denominadors comuns dels festivals mallorquins que s'han mantingut al llarg dels anys. Fundat el 1994 i amb un suport anual per part del públic, s'ha convertit en una data obligada que combina el rock i la música electrònica al poble de Santa Margalida. Alguns dels noms del cartell són Trallery, vingut d'una gira europea, JèsMain Line 10, Poncho KRosana Nun Paula Serra.


Festival S'Embat
Porreres (4 d'agost)

S'Embat és un dels indrets de l'illa més especials per passar-hi les postes de sol de l'estiu. Situat a dos minuts de la platja des Trenc, es converteix en un punt de reunió per als amants de la música en viu. Cada any fan una programació al Parc de Ca n'Hereveta de Porreres. Una nit de músiques del món amb un cartell atractiu: els mítics Skatallites juntament amb O'FunkilloMarina (Ojos de Brujo) i els alcudiencs Dinamo.


Mobofest
Sant Joan (18 d'agost)

El festival de música independent de Sant Joan celebrarà la segona edició. Una associació de joves melòmans i compromesos han fet una aposta pel talent balear. Miquel SerraBiloDa SouzaDonallop El Petit de Cal Eril són algunes de les formacions destacades que oferiran 12 hores de música ininterrompudes.



Jazz Sa Pobla
Sa Pobla (del 30 de juliol al 22 d'agost)

Un festival que celebra la tercera dècada en actiu amb la plaça Major com a centre neuràlgic que fa uns anys també ha incorporat una escola de jazz, la Traveling School Playjazz. Hi haurà actuacions com les de Cécile McLorin Salvat (com a excepció a la plaça d'Alexandre Ballester), Enrico Rava New Quartet o la Jazz masterclass de Toni Vaquer.


A Jazz de mar
Portocolom (del 6 al 8 de juliol)

Novament a Portocolom una programació exquisida, en aquest cas de jazz arran de mar o 'jazz de mar'. Davant el Mollet d'en Perelló es podrà gaudir durant tres dies dels ritmes sincopats de Fernandobrox Quartet, Ignasi Terraza Trio, Mayte Alguacil Trio i diversos projectes més.


Festival Guitarres de Formentera
Sant Ferran (del 14 al 16 de setembre)

Fa un grapat d'anys que el fundador de Formentera Guitars, Ekkehard Hoffmann, lidera l'Associació de Guitarres de Formentera. El festival reuneix grups de diversos estils entre el jazz i el blues. Seran dues jornades a la plaça de l'Església de Sant Ferran i una a Sa Panxa, que clou el festival amb una jam session. El cartell encara no s'ha anunciat, però assegura una qualitat a l'alçada de Formentera.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, EDR Balears, Illes Balears, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.