Dia de la Música

Qui toca el Dia de la Música 2018?

Fem una llista de les activitats musicals que ompliran les places i sales de concerts dels Països Catalans per la celebració del 21 de juny

| 20/06/2018 a les 18:30h

Jorra i Gomorra
Jorra i Gomorra | Clàudia Gómez
El Dia de la Música és una celebració que va néixer a França i que actualment ja ha arribat a un centenar de països. El 21 de juny vol ser una festa musical que ompli carrers, places i mercats de ritmes i melodies vibrants. La tradició, que té menys de quaranta anys, s'està començant a estendre a arreu dels Països Catalans, i enguany hi ha una agenda d'activitats ben farcida que repassem a continuació. 

Barcelona
La FNAC portarà la celebració del Dia de la Música al Poble Espanyol amb els directes gratuïts de Mishima, El Petit de Cal Eril, Cala Vento i Núria Graham a partir de les 19 h. Els centres cívics dels diferents districtes de la ciutat de Barcelona, així com entitats vinculades al món de la música, també realitzaran la seva pròpia festa. La Fabra i Coats, per exemple, acollirà a partir de les 17 h les actuacions de Afikemet, Blood Quartet, Blueroomess, Congost Sound, Luis Tabuenca, Messengers College, The Burning Shore, el Taller de Músics i l'Escola de Música Municipal de Sant Andreu.


Girona
La capital gironina es posa festiva en una jornada que arriba amb propostes per donar i per vendre. Per tota la ciutat hi haurà diversos escenaris amb concerts que duraran tot el dia, situats al Centre Cultural La Mercè, la plaça dels Jurats, el Sunset Jazz Club, la plaça dels Mercaders, la Rambla, el Parc Central i la Plaça del Pallol, entre molts altres llocs. Els directes recolliran un ampli ventall d'estils, amb predominança del pop-rock i el folk. Alguns dels grups que hi actuaran són Rockaround, Catalonian Knights, Rumba4G o La Maravillosa Cabeza Parlante. Pots consultar tots els actes a la programació corresponent a la ciutat. Hi actuaran una cinquantena llarga de grups.

L'Hospitalet de Llobregat
Englobat en el projecte 'Saltant les vies', l'Hospitalet realitzarà un concert amb la Collblanc–Torrassa Band i la Banda d’Amics de la Música de Bellvitge.

Lleida
A la capital de les terres de Ponent fins a 350 alumnes de les escoles de música de la ciutat sortiran al carrer per la celebració. Els escenaris estaran localitzats a les places de la Paeria, de Sant Joan, de Ricard Viñes i de Pau Casals. 

País Valencià
Al sud dels Països Catalans l'oferta d'actuacions tampoc queda curta. L'Institut Francès de València portarà els directes de Nassim, Virroihe, Cecilia Dols, Dhaval Kothari, Dulce de Leche, Le Garçon Rêvé i Les Max, de 18.30 a 21.30 h. A l'esplanada de la Biblioteca Pública de València serà The Smilen Trío qui posarà la melodia al Cicle de Música Instrumental Contemporània que tindrà lloc el mateix 21 de juny. A més, el Deluxe Pop Club també s'unirà a la diada amb una jam session especial amb bandes locals com Perro GrandeEl Ser Humano, MendizabalJohnny B. ZeroThe Standby ConnectionDual i Holy Paul, entre altres.

D'altra banda, el Wah Wah Club obrirà les portes amb motiu del Dia de la Música el 22 de juny amb el concert de Micky Stoner & Kraken Roll Band, així com els d'Astronauta, Wear DjsObleas Djs.

Illes Balears: Inca, Pollença i Mallorca
Els segells editorials illencs no deixen escapar aquesta oportunitat per fer gala del talent propi gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca.

Inca
El 21 de juny hi haurà concerts al llarg de tota la jornada a la plaça de Santa Maria la Major amb la participació de Adipem PandaIsland CavallAucell CantaireCamaleonesUrtainF/E/ACliente 1 Millón Satellites.

Palma
​L'endemà del Dia de la Música, però en el mateix marc celebratiu, actuaran davall la pèrgola d'entrada al Parc de ses Estacions grups com PsiconautasORAThe GoodnessLos BélmezORMain Line 10Jorra i Gomorra Astrolabio. Els segells que impulsen la iniciativa són Bubota, Espora Records, Runaway i Blau.


Pollença
La jornada musical del 21 de juny a Pollença portarà un seguit de grups que actuaran a partir de les 18 h a diferents carrers del poble. Hi participaran noms com BallugallBouncy RootsDe Chamba NaniDisaster DuoGalactic Swing CorJaume MasJulie & Pep ToniPau OliverPoli & ManuThe Marker NoiseRedón & BibiloniReyes & VenturaThe HustlersU Jazz QuartetVáo Com Tudo i Xaranga.

Com a final de festa hi haurà dos concerts més: Bruut! al Claustre de Sant Domènech aprofitant la programació del festival Sons de Nit a les 21 h, i Big Yuyu & Victor Uris a les 22.30 h a la plaça Major. El músics posaran el punt i final amb una gran jam session a mitjanit al Jam Bar Cafè.
Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Dia de la Música, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.