Festivals

Comença el compte enrere, el Clownia ja és aquí

Repassem els artistes de la cinquena edició del festival del Ripollès

The Cat Empire, Doctor Krápula, Els Catarres, Doctor Prats i Los Caligaris, entre els caps de cartell de la cinquena edició

Els 12 festivals catalans d'aquest juny

| 25/06/2018 a les 10:59h

Txarango
Txarango | Bernat Almirall

 
La cinquena edició del Clownia està a punt d'engegar motors. A menys d'una setmana pel festival, que se celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol, ja no queden abonaments. Immersos de ple en el compte enrere, repassem els grups més destacats de les quatre jornades de festival.

Dijous 28 de juny
El festival arrencarà a l'escenari de la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses, on actuaran gratuïtament SuuO Sonoro MaxínKoers Dj. OGT. Per a la jornada inaugural també hi ha programada l'actuació simbòlica de Valtonyc, que segurament no es podrà dur a terme. Un dels concerts destacats del dijous serà el de Suu, la jove que amb només divuit anys i més de 50.000 seguidors a les xarxes socials presentarà en directe el seu primer disc, Natural (Halley Records, 2018).


Divendres 29 de juny
A la segona jornada del festival, La Mulata i Sabor de Gràcia seran els grups que actuaran gratuïtament a l'escenari de la plaça Major. Ja dins el recinte i amb l'abonament a la mà, es podran veure els concerts d'El DiluviMarinahFané SolamenteRoland RondinelliPam i PeuBukahara Txarango. Aquests últims, com a amfitrions del Clownia, faran un concert especial acompanyats d'amics com Xavi SarriàRoba EstesaDoctor Prats o Bazzookas. Dos dels principals reclams catalans del divendres seran Roba Estesa, que segueix presentant Desglaç (Coopula Music, 2018), i Doctor Prats, amb el seu recent disc Venim de lluny (Música Global, 2018).


Dissabte 30 de juny
El plat fort de l'última jornada de festival serà The Cat Empire. El grup australià que mescla estils tan dispars com el jazz i l'ska presentarà en directe el seu setè disc d'estudi, Rising with the Sun (Two Shoes, 2015). Al mateix escenari principal també hi actuaran grups com Els CatarresAuxiliDoctor KrápulaLos Caligaris i Amparanoia. Altres formacions que també actuaran en escenaris més xics com l'Àgora o el Ciutat Clownia seran Marcel Lázara i Júlia Arrey, el projecte Ovidi4Fané SolamenteMáximo Óptimo o l'espectacle Cabaret Clownia, aquest any ideat per la companyia de circ de Guillem Albà i La Marabunta.

Els concerts gratuïts a la plaça Major del poble (que tant divendres com dissabte començaran a les 11 del matí) seran els d'El Pot Petit –grup guanyador de la Cançó de l'Estiu d'Enderrock 2018– i l'Orquestra Di-Versiones


Diumenge 1 de juliol
L'últim dia de festival serà, igual que la jornada inaugural, totalment gratuït. A la plaça Major hi actuaran Jo Jet i Maria Ribot Joan Garriga, que tocarà cançons de bona part de la seva trajectòria, acompanyat del Mariatxi Galàctic.


Conscienciats
A més de tota la música que ofereix el Clownia, el festival sempre es complementa amb activitats paral·leles. L'Espai de Consciència serà el lloc on reflexionar sobre la configuració de la societat actual a través de xerrades, tallers i espais d'intervenció artística. L'objectiu d'aquest espai és treballar per una societat més justa, equitativa, sense desigualtats i amb igualtat d'oportunitats.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Clòwnia, festivals, actualitat, Sant Joan de les Abadesses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.