actualitat

Valtonyc trenca el silenci cantant «Bella Ciao»

El raper mallorquí estrena una versió de la cançó italiana per reivindicar la llibertat d'expressió

L'enregistra des de l'exili a Bèlgica amb la companyia de cinc músics

Palma crema per la llibertat d'expressió

| 21/06/2018 a les 11:30h

Valtonyc en l'enregistrament de la cançó
Valtonyc en l'enregistrament de la cançó | Arxiu EDR
Valtonyc torna a l'estudi des de l'exili, a Bèlgica, per enregistrar una versió de la cançó italiana "Bella Ciao" amb la col·laboració de músics de l'escena musical belga i italiana. Els artistes que hi participen són la cantant de folk italiana Lucilla Galeazzi, el quintet gallec Ialma, l'acordionista belga Didier Laloy, el percussionista italià Carlo Rizzo i el guitarrista Maarten Decombel. En el clip d'aquest tema, Valtonyc reivindica la llibertat d'expressió i els drets fonamentals de les persones i recorda els presos polítics. La versió del clàssic italià comença així: 

"Per Suso Vaamonde, per la memòria històrica de les víctimes de tota dictadura, va per ells i elles. Per la llibertat d'expressió, per la llibertat de creació, perquè la veu no la poden parar reixes ni parets". 



Tot i que des del passat 24 de maig Valtonyc és a l'exili per la condemna de presó interposada per l'Audiència Nacional amb motiu de les lletres de les seves cançons, el raper presenta una novetat en format audiovisual que denuncia, una vegada més, l'opressió de l'Estat espanyol mitjançant la música.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, llibertat expressió, Valtonyc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.