Òscar Briz rep el premi Ovidi Montllor al millor disc en valencià

| 20/06/2007 a les 14:00h

El disc Quart creixent (Ventilador Music, 2007) del cantautor d'Alcúdia ha estat considerat el millor disc de l'any segons el jurat dels premis Ovidi Montllor, que organitza el Col·lectiu de Músics que duu el mateix nom. Els finalistes en la categoria de cançó han  estat Màrius Asensi amb 21 Grams per Els teus arguments (Cambra Records, 2007), Feliu Ventura per Alfabets de futur (Propaganda pel Fet!, 2006) i Rafa Xambó amb Cançons de la memòria trista (Picap, 2006). En la modalitat de folk i noves músiques, les nominacions recauen en Al Tall per Envit a vares (Picap, 2006), Pep Gimeno 'Botifarra' amb el seu disc Si em pose a cantar cançons (Cambra Records, 2007) i Fàbregas, Martinotti, Sette i Torregrossa per Pau i Treva (FolkClub Ethnosuoni, 2006).
Pel que fa al pop-rock els finalistes són Jalea Real per Vinga va! (Costellam, 2006), Obrint Pas amb Benvingut al paradís (Propaganda pel Fet!, 2007) i Sant Gatxo per Si tanque els ulls (autoeditat, 2006).
Mentrestant, els reconeixements a tota una trajectòria i a l'esforç per la normalitat lingüístiques recauen en esta ocasió en Lluís Miquel i en el festival el Turbolet.
 
Premi Forment
D'altra banda, la capçalera L'Avanç atorgarà el premi Forment per la normalitat de la llengua a Soul Atac, "un grup que ha trencat esquemes quant a la creació musical, en incorporar la musica negra en valencià". Quant al premi Muixeranga, que s'atorga per votació popular, les votacions estan obertes a la web del periòdic. la classificació està encapçala per Sva-Ters, seguits de Pep Gimeno 'Botifarra' i Soul Atac.
El portaveu del Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor (COM), Rafa Xambó, considera que la música en valencià passa un moment "important" com indica, ha assegurat, el mig centenar de treballs que s'han produït enguany i que han format part de les candidatures als premis en la seva segona edició. A més, ha apuntat com a indicatius de l'"efervescència" de la música en valencià el "reconeixement" que alguns músics i cantants del País Valencià estan aconseguint en altres llocs i la varietat d'estils. Xambó ha assegurat que en un any hi ha hagut més de mig centenar de treballs, el que segons la seva opinió, "indica el nivell de producció i de creativitat" i al seu torn implica que la música en valencià "viu un moment important".
La gala d'entrega dels premis Ovidi Montllor tindrà lloc avui al teatre El Micalet de València, i estarà presentada per Alfons Cervera i Núria Cadenes.
 
Arxivat a: Enderrock