estrenes

Mediterranis compartits per Pep Gimeno «Botifarra» i Ahmed Touzani

El músic xativí estrena la cançó "Cant de batre del Genovés" amb el magribí Ahmed Touzani

Els dos artistes llançaran el nou àlbum 'De banda a banda del Mediterrani' les properes setmanes

De l'escenari al plató, músics convertits en presentadors

| 02/07/2018 a les 18:30h

Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani
Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani | Juanjo Company
Arriben notícies fresques de Pep Gimeno 'Botifarra' en forma de cançó. "Cant de batre del Genovés" és el tema que el músic xativí estrena a Enderrock.cat amb el violinista i cantant marroquí Ahmed TouzaniDe banda a banda del Mediterrani (Temps Record, 2018) és el nou àlbum que Botifarra i Touzani llançaran durant les properes setmanes, dotze cançons que combinen la música tradicional valenciana amb la nord-africana, dues costes d'un mateix Mediterrani, parlant llenguatges musicals compartits i fusionats amb completa naturalitat.

El cant de batre és una de les mostres de música tradicional valenciana més antigues, i en aquest cas se'n recupera un exemple del municipi del Genovés, on està instal·lat actualment Ahmed Touzani, i que limita amb la ciutat de Xàtiva. Per les estructures que formen el cant de batre, la música magribina n'és una companya ideal.



Aquest és ja el novè treball discogràfic del xativí, que acumula una llarga trajectòria professional i un ritme de no parar. De fet, Botifarra va presentar el seu espectacle compartit amb el pianista Pau Chafer i l'Orquestra de València als concerts del passat 29 de juny a la sala Iturbi del Palau de la Música i el 30 de juny al Gran Teatre de Xàtiva. En el cas del seu nou disc A banda a banda del Mediterrani, el directe de presentació serà el proper 15 d'agost en el marc de la Fira de Xàtiva. 

Pep Gimeno 'Botifarra' amb la banda amb qui ha gravat el seu últim disc. Foto: Juanjo Company

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Pep Gimeno Botifarra, Ahmed Touzani, música tradicional, Sons de la Mediterrània

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.