Festivals

El Festival Jardins de Terramar situa Sitges en el mapa musical del país

La cita tindrà lloc del 20 de juliol al 5 d'agost a la població del Garraf

Gloria Gaynor, Gregory Porter i Texas, Manu Guix i Joana Serrat són alguns dels artistes que hi actuaran

| 03/07/2018 a les 17:30h

Manu Guix
Manu Guix | Xavier Mercadé
El Festival Jardins de Terramar s'ha remodelat de cara a la segona edició, que tindrà lloc del 20 de juliol al 5 d'agost a Sitges. La cita musical va néixer amb la intenció d'oferir una experiència única d'oci, cultura i gastronomia. En dos anys, s'ha erigit com a punt de referència en la intensa programació de Sitges, vinculant-se estretament amb la població amb un esdeveniment cuidat enmig de jardins noucentistes.

Per a Juan Ramon Rodríguez, director del festival juntament amb Ferrán Fanlo i Carles Gilibets, el tret diferencial del Festival Jardins de Terramar és que "dóna suport al talent emergent català i és l'altaveu del talent local de Sitges, ja que és un municipi amb un ecosistema ple de músics, pintors, escultors, ballarins i actors". 

El festival, però, no vol dirigir-se només a la gent de la comarca i rodalies, tal com explica Rodríguez: "També volem intentar atreure gent de Barcelona i de l'àrea metropolitana, el festival va dirigit a un públic molt ampli". El director del Jardins de Terramar considera: "A Sitges hi faltava un esdeveniment com el nostre des de fa molts anys, una vila tan important necessitava tenir un festival que la situés al mapa musical".

En aquesta segona edició el certamen amplia el cartell considerablement, i passa de 5 concerts el 2017 a 14 enguany, a més de sumar-hi un esdeveniment familiar.

Els Amics de les Arts. Foto: Xavier Mercadé


Dies i dates
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya unirà forces amb el Jardins de Terramar a la sessió inaugural del cicle. Aquest any el concert anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès (20 de juliol), que sota la batuta de Fernando Velázquez repassarà les bandes sonores de les pel·lícules del cineasta català Juan Antonio Bayona, que ha confirmat l'assitència a l'actuació.

Un cop iniciada la programació passaran pel festival artistes internacionals de renom com la banda de rock escocesa Texas (21 de juliol), un dels màxims representants del jazz a escala internacional com és Gregory Porter (30 de juliol) i la llegendària cantant nord-americana Gloria Gaynor (3 d'agost), que farà un repàs per la seva carrera musical on segur que no faltarà "I Will Survive". Tancarà el festival el pianista James Rhodes el dia 5 d'agost.

Al cartell de la segona edició del festival també hi tenen presència artistes nacionals com Joan Dausà i Els Amics de les Arts (22 de juliol), Joana Serrat (25 de juliol), Manu Guix (26 de juliol), Luz Casal (27 de juliol), Rosario (28 de juliol), Pablo López (29 de juliol), Joan Manuel Serrat (31 de juliol), Sergio Dalma (2 d'agost) i Diego El Cigala (4 d'agost). Els artistes catalans consolidats del cartell compartiran nit amb altres noms més emergents com Vic Mirallas, Marina Tusset, Sergi Ramírez i Animal Impur
 
Experiències sensorials i gastronòmiques
El festival inclou propostes molt variades que ajudaran a amanir les nits de concerts. La dansa, la pintura, el microteatre i la gastronomia tindran el seu propi espai dins el festival. La xef amb dues estrelles Michelin Fina Puigdevall oferirà els seus plats durant les nits de concerts.

Joana Serrat. Foto: Joan Alsina

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festival Jardins de Terramar, festivals, Sitges, Garraf

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.