Estrena

Guillem Anguera i Joan Rovira versionen «Que tinguem sort» en un nou disc groc

Estrenem la cançó on l'acordionista col·labora amb el cantautor ebrenc

El disc 'Groc' també tindrà les incursions de Joan Crosas, Meritxell Gené i Olga Pes

Les cançons grogues de Xarim Aresté

| 04/07/2018 a les 12:00h

Guillem Anguera i Joan Rovira
Guillem Anguera i Joan Rovira | Arxiu artista
L'acordionista de Mont-roig del Camp Guillem Anguera publicarà aquest mes de juliol el seu particular i reivindicatiu Groc (DNDiskak, 2018). A Enderrock.cat i Sons de la Mediterrània estrenem una de les cançons que en formen part: la seva versió de "Que tinguem sort", amb la col·laboració de Joan Rovira.  



El disc Groc –els beneficis del qual aniran a parar a la caixa de resistència pels presos polítics i exiliats– s'ha gravat a l'estudi echostudio.cat de Valls i reuneix nou versions de peces força conegudes i reconegudes, bàsicament amb una instrumentació minimalista d'acordió i veu. A més de la versió del clàssic de Lluís Llach que estrenem aquí, hi haurà dues versions d'acordió sol ("Els segadors" i "L'estaca"), el clàssic del grup de folk mallorquí Al-Mayurqa "No ens fareu callar" (amb la participació de Meritxell Gené), una composició pròpia sobre el poema de Pere Quart "Corrandes d'exili", recitat per Joan Crosas; l'himne de Maria del Mar Bonet "Què volen aquesta gent?" (amb la cantant Olga Pes), "Germans de llengua" (amb Jordi Jubany), una altra peça sobre el poema "Madrid 23 d'abril", recitat per Rat Cebrian, i una versió del "Cant dels ocells" compartida amb el saxo soprano de Xavier Pié. I aquesta serà la portada: 



Com el disc, també és groc el cartell de la dotzena edició del Cap de Setmana Diatònic, creat i impulsat per Anguera a Mont-roig. En el marc d'aquesta trobada, el 13 de juliol, ell mateix i un altre acordionista amb disc groc sota el braç, el vallesà Carles Belda, oferiran un concert conjunt. Els actes del cap de setmana tindran un preludi a Reus aquest 6 de juliol, amb una cercavila d'acordions i el concert de Cati Plana i Pau Puig. En els dies posteriors, a més de les diverses actuacions formatives al voltant de l'acordió diatònic, actuaran a Mont-roig el grup La Portàtil FM, els escocesos Paddy Callaghan Trio i els vallencs Fenya Rai.

Triple groc
Com que encara hi ha un altre treball recent de temàtica groga i solidària, el de Xarim Aresté (Bankrobber, 2018), distribuït amb la revista Enderrock de juny, en la creativa ment de Carles Belda ja hi ha una idea: fer una presentació conjunta, properament, de tots tres discos grocs.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Groc, Que tinguem sort, Joan Rovira, Guillem Anguera, estrena

COMENTARIS

Disc groc

Josepa Montcusi, 10/07/2018 a les 19:06

Voldríem saber si feu presentacions del disc groc.
Josepa
ANC El Pla de Santa Maria

Arts justiciae

Miquel Beatet, 11/07/2018 a les 22:32

Un nou graó per guarir una infinita injustícia.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.