Festival

El festival Altaveu «Alça la veu»

Ja s'ha destapat el cartell de la trentena edició de la cita santboiana que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de setembre

| 05/07/2018 a les 14:30h

Vieux Farka Touré actuarà el 7 de setembre a l'Altaveu
Vieux Farka Touré actuarà el 7 de setembre a l'Altaveu | Arxiu artista
El Festival Altaveu ha presentat el cartell de la trentena edició en una roda de premsa a la FNAC del Triangle que ha tingut les intervencions de Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i Jordi Turtós, director artístic del festival. L'Altaveu, que tindrà lloc a Sant Boi de Llobregat durant els dies 7, 8 i 9 de setembre, presenta un cartell carregat de noves propostes emergents de l'escena musical catalana.

L'edició del 2018 s'inaugurarà amb un espectacle reividicatiu que rep el nom d'Alça la veu. L'espectacle, que tindrà lloc el divendres 7 de setembre a la plaça de l'Ajuntament, serà conduït per Dolo Beltrán. La cantant santboiana estarà acompanyada a l'escenari d'artistes de la talla de Maria Arnal i Marcel BagésQuimi PortetEnric MontefuscoNúria GrahamRoger Mas i Paula Valls, entre molts altres artistes convidats.

La plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i Can Massallera acolliran els concerts de la trentena edició. Els principals reclams del Festival Altaveu 2018 són Morgane Ji (7 de setembre), que farà la seva primera actuació en terres catalanes; Veux Farka Touré (7 de setembre), fill d'Ali Farka Touré considerat un dels millors guitarristes del món, i Boytoy (7 de setembre), que aterrarà des dels Estats Units per presentar-nos Night Leaf (Stolen Body Records, 2018).

El talent dels Països Catalans també serà present a la trentena edició de mans d'artistes i grups com Anna Ferrer (7 de setembre), The Zephyr Bones (7 de setembre), El Petit de Cal Eril (8 de setembre), Ferran Palau (8 de setembre), Brighton 64 (8 de setembre) i Trau (8 de setembre). Al festival també hi haurà un espai dedicat al ball urbà de mans de Sant Boi Urban Dance & Freenetiks (8 de setembre). 


Tant Lluïsa Moret com Jordi Turtós han recalcat la importància del festival per a la ciutat, ja que gràcies a aquest, Sant Boi s'ha situat en el panorama musical festivaler català. Jordi Turtós recorda que l'Altaveu és un dels festivals més antics de Catalunya, que s'ha celebrat ininterrompudament des del 1989. El director artístic del festival diu que el principal objectiu de l'Altaveu és promoure la curiositat als santboians donant a conèixer noves propostes musicals: "el principal repte és trobar el públic que els entengui i els escolti". 

Aquesta edició d'aniversari té un cop més la veu com a eix central de la programació. Per això l'organització del festival ha anunciat la creació d'un nou guardó que rep el nom d'Alça la Veu i que premiarà aquelles veus que fan servir el missatge de la lletra per comunicar, denunciar i expressar, en un moment en què la llibertat d'expressió passa per hores baixes. 

L'Altaveu Frontera i els Premis Altaveu
Com cada any, el públic tindrà l'oportunitat de veure en directe els finalistes de l'Altaveu Frontera, que enguany són Et-Co, Far, Ominira i L'Últim Cavall. L'Altaveu també inclourà una nova edició dels ja mítics Premis Altaveu de la música catalana, on es reconeixen els artistes, entitats i iniciatives que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els últims dotze mesos.

Programació complementària al festival
La celebració de les tres dècades del festival inclourà el rodatge d'un documental especial produït per Tot Sants i que s'estrenarà a l'edició 2018 del festival In-Edit de cinema i documental musical. També es programarà una exposició retrospectiva dels cartells de les 30 edicions amb textos de context a càrrec del periodista musical Jordi Bianciotto. 

El festival també porta una programació complementària vinculada a la música a través de documentals, exposicions, xerrades, una fira del disc, un llibre i activitats familiars relacionades per tal de captar grans i petits. 

Cartell de l'Altaveu 2018

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Festival Altaveu, Sant Boi del Llobregat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.