actualitat

Valtonyc: «Vull seguir cantant, fent cançons i concerts»

El raper ha fet avui la seva primera roda de premsa des que el 24 de maig es va exiliar a Brussel·les

La justícia belga li ha donat llibertat sense custòdia mentre es resol l'euroordre

Valtonyc trenca el silenci cantant «Bella Ciao»

| 05/07/2018 a les 17:30h

Valtonyc
Valtonyc | Juan Miguel Morales
"Soc lliure, i ho puc dir content perquè ara faria dos mesos que seria a la presó si no hagués estat per l'organització i el poder popular. Estic molt content de poder ser lliure, però estic enfadat també, perquè aquí ens donen la raó quan a Espanya no ens la donen. Hi ha 20.000 imputats per fer una cançó, haver fer un tuit, haver volgut fer un referèndum, que la gent pugui votar...", això ha dit Valtonyc aquesta tarda en una roda de premsa a Brussel·les.

Després que el 24 de maig el raper va fugir a Bèlgica, just quan acabava el termini perquè entrés a la presó, la justícia belga ha sentenciat que no cal posar-lo sota custòdia mentre resol l'euroordre de detenció que hi ha sobre ell: "En cap moment he estat amagat, sempre he estat a disposició de la justícia belga. Confio plenament en la justícia belga (i europea), perquè ha demostrat ser una justícia independent, i estar al costat dels drets humans i fonamentals", ha dit el músic.

També ha volgut deixar clar que no és l'únic que es troba en aquesta situació: "No soc un cas aïllat, no és un atac personal a Valtonyc, sinó la demostració que Espanya està patint un retrocés democràtic, que de democràtic en té ben poc. Per això he decidit que el meu cas serveixi com a precedent a la justícia, i que no entrin més persones a la presó per la llei mordassa o la reforma del codi penal, que només serveix per criminalitzar el poble. No compleix la funció que hauria de complir, com és jutjar terroristes. Nosaltres no som terroristes", ha dit.

A la seva primera aparició pública davant la premsa també ha volgut posar l'accent en el fet que no és la primera vegada que la justícia europea opina diferent que la justícia espanyola: "Es meu delit és ser d'esquerres, ser comunista, ser independentista... A Espanya això no és legal. Per aquestes coses et persegueixen i posen a la presó, com està passant a molta altra gent".

Mentrestant, la seva vida al nou país continua, també musicalment: "Tinc feina des del tercer dia que vaig arribar aquí, una casa llogada, un telèfon mòbil... Només vull fer vida normal i lluitar contra la injustícia que estic patint i que es viu a Espanya. M'agradaria poder seguir cantant, fent cançons i concerts".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Valtonyc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.