Sona9

El pas de Sandra Bautista per les Cases de la Música

La cantautora participant del concurs Sona9 ha passat pels tallers de creació, producció i assessorament musical de les Cases de la Música

| 10/07/2018 a les 19:00h

Sandra Bautista
Sandra Bautista | Pol Ducable
Una de les grans novetats de la divuitena edició del Sona9 són els tallers de creació, producció i assessorament musical per als 18 grups classificats en la primera fase de concerts preliminars, coordinats per la xarxa de Cases de la Música de Catalunya.

Els grups i cantants seleccionats han treballat les cançons i la posada a escena amb un músic i productor que els ha fet una sessió de coaching per tal de preparar els directes amb un format més professional. Les Cases de la Música de l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Mataró, Manresa i Girona, juntament amb el Centre Musical Es Gremi de Palma, han estat els sis espais que han acollit les sessions durant els mesos de juny i juliol.

A principi de juliol va passar per les Cases de la Música de Mataró la cantautora Sandra Bautista. El primer treball discrogràfic de la cantant, La casa de les mil olors (autoeditat, 2017) ja està a la venda mentre treballa en la composició del seu segon disc d'estudi. El primer disc deixa entreveure els seus referents, com El Kanka o Jorge Drexler, que l'acosten a la música sud-americana i cap a estils com la bossa nova, el tumbao, el pop o el folk. La vallesana acaba de guanyar el primer premi del Festival Riubombori, que la portarà a ser la telonera de Doctor Prats el pròxim 28 de juliol.  

Pel que fa al seu pas per les Cases de la Música de Mataró, Sandra Bautista ho resumeix així: "Ha estat molt fructífer i enriquidor. Per nosaltres era la primera vegada que podíem assajar un directe en totes les seves dimensions. Fins ara ens havíem centrat molt en la part musical, que és evidentment la primordial, i en aquest aspecte som molt primmirats i anem al detall. Però ens faltava una opinió externa, com a públic, que ens parlés també de temes més estètics i que tenen a veure amb el que es transmet també visualment".

La cantant ha explicat que abans de començar el taller es va reunir amb el seu coach, el músic Pol Ducable de la Casa de Músics de Mataró. A la reunió van aprofitar al màxim per parlar del seu projecte musical i avançar feina. Una de les principals decisions durant aquella reunió prèvia va ser incorporar un contrabaixista a la banda i la redistribució dels components a l'escenari, posant el guitarrista a primera línia.

Durant l'stage el grup va fer un concert en directe que va ser enregistrat i seguidament escoltat. Juntament amb el coach, van anar decidint els canvis que farien a la segona actuació. La posada a escena, la relació del tècnic amb la banda, entre els membres del grup i amb el públic, la posició a l'escenari, els moments de pausa o els canvis de tema van ser algunes de les facetes que Ducable va ajudar a millorar a Sandra Bautista i companyia.

Sandra Bautista Band. Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, cases de la música, Sandra Bautista, sona9, Sandra Bautista Band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.