Festivals

​El Canet grock

La cinquena edició del festival maresmenc va estar marcada pel record als presos polítics i als exiliats

23.000 persones van omplir el Pla d’en Sala en l’edició més multitudinària del Canet Rock

| 08/07/2018 a les 14:14h

Canet Rock 018
Canet Rock 018 | Vicens Tomàs
El color groc va tenyir la cinquena edició del segle XXI del Canet Rock, tant a dalt com a baix de l’escenari. Més de 23.000 persones van vibrar durant prop de 15 hores al ritme de la música de bandes com Els Catarres, Txarango, Els Amics de les Arts, Doctor Prats, La Raíz, Zoo, Macaco i Brams, entre d'altres. Els crits de ‘Presos polítics, llibertat’ o ‘In-inde-independència’ es van poder sentir tota la nit però van ser especialment intensos quan els familiars dels presos i exiliats van pujar a l’escenari per reclamar llibertat i el retorn a casa dels polítics: “La llibertat i la democràcia no es negocien”. En un àmbit més privat, la dona i les filles del president Puigdemont també van ser a Canet. Les dues nenes són seguidores d’Els Amics de les Arts i d’Els Catarres i van fer una connexió en directe per facetime amb el seu pare des de l’escenari mentre actuava un dels seus grups predilectes. En un altre moment van ser Open Arms o el raper Valltonyc els que van protagonitzar el festival.
 

Brams al CR018. Foto: Vicens Tomàs


Deia fa uns dies Josep Maria Mainat que la gràcia del nou Canet Rock és que el públic se sap i canta totes les cançons de tots els grups. Si aquest és el propòsit, l’edició 2018 del festival ha estat un gran èxit, ja que el públic va corejar de la primera a l’última de les cançons de pràcticament tots els grups assistents. El festival va funcionar amb una precisió envejable i les transicions entre grup i grup –el gran mal dels festivals– es van fer amenes gràcies a l'habilitat i l'empatia amb el públic de Miquel del Roig en unes ocasions i a DJ Ernest Codina i PD Busquets en altres.
 

Els Amics de les Arts. Foto: Vicens Tomàs

 

A les 12 de la nit es va anunciar que es posaven a la venda les entrades per al Canet Rock 019 a un preu especial, 25€, i amb la possibilitat d’adquirir-les en dos terminis fins al dia 1 de desembre. Quan a dos quarts de quatre l’organització va fer balanç del festival ja s’havien venut 150 entrades al preu complet i s’havia fet el pagament del primer termini de 20 més. Posats en la valoració en si mateixa, la directora del festival Gemma Recoder va considerar que l’edició significava “la consolidació de la consolidació” i va destacar que el Canet Rock “és un festival on la gent ve a passar-s’ho bé”. També va explicar que l’any vinent se celebrarà la desena edició del festival (si tenim en compte les quatre –de 1975 a 1978– que van tenir lloc al segle XX) i va avançar que per al 2019 “prepararem un festival molt especial, amb novetats i sorpreses. Hi passaran coses”.
 

Txarang.o Foto: Vicens Tomàs

Arxivat a: Enderrock, Els Catarres, Brams, canet rock 2018, La Raíz, Zoo, Macaco, Doctor Prats, Els Amics de les Arts, Txarango

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.