festivals

Les 10 claus de l'Acústica 2018

LOL, Els Catarres, Alfred, La Raíz i Albert Pla, entre altres, seran a la cita empordanesa

Quimi Portet serà el cap de cartell de l'escenari 'Enderrock 25 anys'

Del 30 d'agost al 2 de setembre Figueres celebrarà la XVII edició del festival

Festival Acústica 2017

Alfred Garcia: «No crec en l'època d'ara ni en els artistes que fan el que se suposa que s’ha de fer»

| 11/07/2018 a les 12:30h

Txarango a l'Acústica 2017
Txarango a l'Acústica 2017 | Carles Rodríguez
Amb el lema 'Si l'Acústica no existís algú se l'hauria d'inventar', aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona s'ha presentat el cartell i les novetats de la dissetena edició de la cita empordanesa. L'Acústica va arribar a la xifra de 100.000 espectadors l'any passat, i enguany sembla que la xifra es repetirà entre el dijous 30 d'agost i el diumenge 2 de setembre. Fem un repàs dels principals reclams de l'edició del 2018.

1. 20 anys de Love of Lesbian
Fa pocs dies que la banda de Sant Vicenç dels Horts celebrava amb un gran concert al Liceu les seves dues dècades als escenaris. La gira d'aniversari els portarà, de nou, a l'Acústica, on enguany són els grans caps de cartell d'aquesta edició.


2. Els principis d'Els Catarres
La gira de Tots els meus principis (Música Global, 2018) està portant el grup d'Aiguafreda arreu del país. Fa tot just una setmana eren un dels plats forts del Canet Rock, i a l'Acústica actuaran divendres a la matinada ocupant l'escenari gran, a la Rambla, per demostrar per què són una de les bandes més preuades d'aquesta temporada estiuenca.

3. El xou d'Alfred Garcia
El que va iniciar la seva trajectòria musical al Taller de Músics de Barcelona s'ha convertit en tot un fenomen televisiu gràcies al seu pas per Operación Triunfo. Ara ha arribat l'hora de demostrar els seus mèrits trepitjant escenaris d'arreu. L'Acústica no n'ha volgut perdre el rastre i ha convidat Alfred Garcia a debutar a Figueres.

4) El comiat de La Raíz
El 17 de novembre a l'Auditori Marina Sud de València La Raíz s'acomiadarà dels escenaris. Després de dotze anys de gira, la formació ha decidit aturar màquines. La seva gira de comiat tindrà parada a Figueres, en el marc de la programació de l'Acústica.


5) 25 anys d'Enderrock a l'Acústica
El 25è aniversari de la revista també tindrà un escenari propi al festival, amb un concert de Quimi Portet, just el mateix any en què es commemoren els 20 anys de la dissolució d'El Último de la Fila. El músic vigatà presentarà les cançons del seu darrer treball, el desè de la seva discografia, Festa major d'hivern (Fina Estampa, 2018). 
La nit de dijous l'escenari Enderrock també tindrà la marca del Sona9. Engegarà a les 18.30 h amb una nova semifinal del Sona9, enguany protagonitzada per tres semifinalistes. A partir de la mitjanit, Senyor Oca tornarà un any després al festival amb el Premi Sona9 2017 sota el braç. La sessió de ritmes urbans es completarà amb l'estrena del rap i el trap de Lildami. El jove terrassenc també sorgit del Sona9 presentarà el seu primer llarga durada, 10 vos guard (autoeditat, 2018). Finalment, aquesta jornada d'aniversari la culminarà Hora de Joglar: els garrotxins presentaran les cançons dels seus dos discos, Present (RGB Suports, 2017) i Gira el temps (RGB Suport, 2015).

6. Cartell per a tots els gustos
El cartell de l'Acústica és apte per a tothom. Ho demostra la combinació d'artistes com Albert Pla, que presentarà el seu nou espectacle Miedo; Joan Dausà interpretant les cançons d'Ara som gegants (PromoArts Music, 2018), o Doctor Prats amb Venim de lluny (Música Global, 2018). Núria Graham, Madame Monsieur (representants de França a Eurovisió), Animal, Joanjo Bosk, Judit Neddermann, Iseo & Dodosound, Paula Valls, Halldor Mar, Pol Fuentes, Pupil·les o Banannabeach són alguns dels noms que també formaran part de l'Acústica 2018.

7. Llargues nits
A partir de les dues de la matinada a l'escenari de la plaça de Catalunya s'hi organitzarà una gran pista de ball. Albert Planadevall Dj el divendres i Carles Pérez Dj el dissabte seran els encarregats de posar-hi música. A la plaça de Josep Pla, el divendres serà el torn de Jair Domínguez Dj i el dissabte de La Serradora Dj's.

8. Acustiqueta: l'Acústica en família
El divendres 31 d'agost les aus vendrellenques i nocturnes de Buhos oferiran un repertori a mida, amb un nou espectacle titulat Buhos en família. Dissabte la versió per xics del festival la protagonitzaran Marc Parrot & Eva Armisén, amb una aventura de cuina musical titulada Tots a taula, i els populars The Penguins presentaran el darrer espectacle de Reggae per Xics, amb les cançons del nou disc Ballant damunt la lluna (BuenRitmo, 2018). El diumenge, els dos darrers concerts de l'Acustiqueta els protagonitzaran Macedònia i DiverKids, la versió familiar dels repetidors del festival Orquestra Di-Versiones.


9. Festival estratègic de pop-rock a Catalunya
El noranta per cent dels artistes que programa l'Acústica són catalans. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya els atorgi la distinció de festival estratègic de pop-rock a Catalunya, un reconeixement amb el qual volen demostrar que es pot dur a terme un festival d'èxit amb una programació catalana.

10. Els vuit espais
La cita musical ocupa totes les places i racons de Figueres. L'Escenari Rambla seguirà sent el principal, amb un aforament de 10.000 espectadors. L'Escenari Catalunya, la plaça de la Palmera, la balconada de la plaça de Josep Pla (destinada a artistes emergents de petit format) i l'Acústica Market (per a joves dissenyadors), a més de la Fira del Disc del Col·leccionista (amb nova ubicació a la plaça de l'Ajuntament), són les altres ubicacions repartides pel centre de la capital de l'Alt Empordà.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Love of Lesbian, Alfred garcia, Quimi Portet, Els Catarres, festivals, Acustiqueta, Figueres, Acústica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.