EDR Balears

La nostàlgia salada de Mary Lambourne

La mallorquina acaba d'editar el seu àlbum de debut, 'Marinero en tierra' (DiscMedi, 2018), que mescla influències del jazz i del flamenc

Festivals a les Balears: 10 cites que no et pots perdre

| 11/07/2018 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa
Mallorquina de pare anglès i mare canària, va fer estudis de belles arts a Barcelona compaginant estudis amb la seva passió per la música i la imatge. A Barcelona es va fer càrrec durant una bona temporada dels projectes audiovisuals de les produccions del Taller de Músics. D'aquesta manera va entrar en contacte amb el món del flamenc, i amb la seva productora audiovisual Pelai de la Frontera va estar al càrrec de projectes amb grans artistes de la talla d'Enrique MorenteMiguel Poveda Santiago Auserón.

Tot aquest bagatge i la seva trajectòria dins el món del jazz impregna Marinero en tierra (DiscMedi, 2018), un projecte on ha musicat el poemari de Rafael Alberti, amb el mateix nom i amb el qual va rebre el Premi Nacional de Poesia. Lambourne explica: "Fa temps vaig rellegir els poemes d'Alberti, uns poemes plens de nostàlgia per la seva terra. Ell era d'El Puerto de Santamaría i es va mudar a treballar a Madrid de jove. Vaig connectar immediatament amb els meus sentiments d'enyorança per Mallorca quan vivia a Barcelona i aquesta va ser l'espurna".



Haver treballat de prop amb grans del flamenc ha suposat un exercici molt fort d'autoexigència per la mallorquina, que ha recercat l'autenticitat i la coherència artística sense descans: "El meu entorn sempre m'havia animat a enregistrar un disc però sentia molta responsabilitat. No volia fer un disc de versions d'estàndards, que sempre he cantat. Quan vaig començar a compondre el disc a partir de recitar 'Salinero', la cançó que l'obre, en tres mesos tenia quinze peces. Ha estat un treball intens però molt gratificant". El disc ha estat gravat amb els seus col·laboradors més propers, Teo Salvà (bateria), Juanan Torrandell (contrabaix) i Guillem Fullana (guitarra). El projecte, que va començar el 2016, s'ha allargat perquè han anat passat per l'illa altres col·laboradors com Albert Blasco (piano), Félix Rossy (trompeta) o Albret Florenza (guitarra flamenca). Completen l'elenc musical Jordi Tugores (guitarra i coproducció) i Lluís Oller (percussió).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, EDR Balears, Mary Lambourne

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.