festivals

L'Anòlia, fil per randa

Del 14 al 21 de juliol la ciutat d'Igualada celebrarà els 30 anys de festival

La capital de l'Anoia albergarà les actuacions de Buhos, Sau30, Roba Estesa i molts més

Les 20 cites musicals del mes de juliol

| 13/07/2018 a les 10:54h

Xavi Sarrià
Xavi Sarrià | Artur Gavaldà
La ciutat de tradició tèxtil d'Igualada serà el centre de totes les mirades durant els set dies que durarà el festival Anòlia. És important  que quan la música comenci a sonar pels espais més emblemàtics de la vila es tingui una guia per no perdre's els detalls més rellevants de la celebració. T'expliquem els punts clau de l'edició d'enguany, que ja és la trentena i que ve carregada de bona música i bon ambient.

Bufant les espelmes
Aquest no és un any qualsevol per al festival, ja que l'organització de la cita bufa les espelmes del trentè aniversari. Després d'una llarga trajectòria de concerts en temporada d'estiu, aquesta edició 2018 aposta per un cartell potent per celebrar-ho de la millor manera: amb els altaveus ben alts. 

Trident de qualitat
Les objectius i valors que mouen l'Anòlia són clars i contundents. El festival vol oferir espectacles de qualitat, amb una programació diversa i que inclou artistes emergents i altres de locals. Pretén abastar l'heterogeneïtat del públic amb directes de tots els gustos. 

Centres neuràlgics
Com és de costum, el centre de la festa girarà al voltant del Pati del Museu Llimona, tot i que algunes actuacions tindran lloc també a la plaça de Cal Font. L'inici, però, serà al Parc Central, on es llançarà el tret de sortida el dissabte 14 de juliol.

Injecció de novetats
El cartell de l'Anòlia aposta fort per bandes amb àlbums acabats de treure del forn. Ben calents són els temes de La gran vida (Música Global, 2018) de Buhos, que sonaran al concert inaugural del festival. També presentarà els hits del seu darrer treball discogràfic la banda Roba Estesa, amb Desglaç (Coopula Records, 2018), i Els Catarres, amb el bo i millor de Tots els meus principis (Música Global, 2018). Judit Neddermann vestirà la celebració amb Nua (Satélite K, 2018), el tercer disc de la cantautora.


Escombrar cap a casa
A més de la presència de bandes de tots els racons de Catalunya, l'Anòlia vol homenatjar i donar a conèixer grups igualadins emergents. Xillona, que ja ha actuat en altres festivals com l'Acampada Jove, s'inclou a la programació musical d'enguany de la mà de Roba Estesa, el 20 de juliol. També hi serà present JoKB, grup jove local guanyador del Concurs de Música Jove 2016, que oferirà la seva peculiar 'festa camaelònica' acompanyada del concert de tancament d'Els Catarres.


El clàssic reunit de Carles Sabater
El comptagotes de Sau30 deixarà caure una actuació en el marc de l'Anòlia el proper 14 de juliol. El d'Igualada serà un dels quatre concerts que la banda un altre cop reunida té previstos abans de tancar la gira. Al concert es recuperaran els temes més emblemàtics de Sau en el seu trentè aniversari. Pep Sala i la resta d'integrants de la banda original faran vibrar grans i petits.


València present
Bé se sap que de grups combatius els valencians en tenen una llista prou llarga, i la trentena edició del festival no vol perdre's l'oportunitat de tenir entre la programació un dels seus representants més emblemàtics. Xavi Sarrià, excantant d'Obrint Pas, hi presentarà el seu primer àlbum en solitari, Amb l’esperança entre les dents (Propaganda pel Fet!, 2017).


Anòlia des de l'aire
Cada any l'inici del festival de la Catalunya Central coincideix amb el comiat del European Balloon Festival, la trobada de referència de globus aerostàtics. Per no trencar amb les tradicions, aquest 2018 el concert inaugural se celebrarà un any més amb la Night Glow de fons, un espectacle en què, arribada la nit, s'alcen globus aerostàtics il·luminats i es realitza un piromusical.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Anòlia, Buhos, Igualada, Anoia, Sau30, Roba Estesa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.