actualitat

Marala, els cants de la terra

El trio català-valencià-balear obre una nova etapa compositiva amb la incorporació de Sandra Monfort

| 19/07/2018 a les 13:20h

Marala
Marala | Marta Mas
Marala és el trio format per la catalana Selma Bruna, la valenciana Sandra Monfort i la mallorquina Clara Fiol; un nou període per al grup després de la sortida de Paula Giberga (La Folie). A principi d'any enregistraven el seu primer EP, Marala (autoeditat, 2018), que veurà la llum les properes setmanes. El van gravar als Estudis Ground amb la producció de Vic Moliner.

Amb la incorporació de la valenciana Sandra Monfort, el grup ha encaminat el seu estil cap a una recerca de composicions amb un marcat accent d'arrel. La mallorquina Clara Fiol explica: "El fet que provinguem, per casualitat, d'orígens geogràfics distints ens ha donat una nova perspectiva i crec que ha enriquit el nostre repertori, ara més enfocat a la música inspirada en els cants tradicionals".


L'estima per la música popular de Marala no queda reservada a l'àmbit dels Països Catalans. La seva versió del tema de Mikel Laboa "Txoria Txori" va deixar impactat el basc Fermin Muguruza, que les va convidar a cantar al seu darrer projecte amb The Suicide of Western Culture, un espectacle que es va presentar al festival Primavera Sound i on el trio va ser convidat per fer-ne l'obertura. 


Els llaços del grup amb la cultura basca no han deixat d'estrènyer-se des de llavors. Una de les dates més especials va ser l'actuació que van oferir per la commemoració de l'aniversari del bombardeig sobre el poble de Guernica. "Tot el que ens està passant al País Basc és una passada. Als refugis antiaeris de Guernica vam cantar una cançó que s'anomena 'Guernikako Garraxiak', que vol dir 'Els laments de Guernika'. És un lament amb cançons de cada terra. Són ecos de cants tradicionals sobre música nostra, però la inspiració és clara."


Per als que vulgueu conèixer de prop la proposta de Marala, els propers mesos en tindreu bones oportunitats. L'11 d'agost seran a Santa Coloma de Farners, el 12 a Pals, en el marc de la programació del White Summer, i el 17 a la Festa Major de la Bisbal de l'Empordà. D'aquí partiran cap a Mallorca per actuar el 23 al Teatre Irineu de Palma i el 24 a la Nit de l'Art de Felanitx. Al setembre tornaran a Guipúscoa per actuar al Teatre Arraste, i tancaran aquesta ronda de concerts al festival Vincles de Sant Cugat, en un cartell compartit amb el flixanco Xarim Aresté.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sandra Monfort, Clara Fiol, EDR Balears, Marala, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.