Anuari

Els festivals catalans programen dones?

L'Anuari analitza la presència de grups emergents, de propostes en català i de bandes femenines en 12 festivals catalans

La indústria musical catalana ha sortit de la crisi

| 18/07/2018 a les 12:50h

Imatge il·lustrativa
L’estudi iniciat l’any passat per l’Anuari sobre la programació artística als festivals catalans indica que la presència de grups emergents i deveus femenines ha crescut fins a representar-ne ja una tercera part, mentre que la música en català ha caigut per sota del 25%.
 

Emergents
L’estadística realitzada a partir de les dades de 12 destacats certàmens indica un augment de 12 punts en els grups emergents (de 22% a 34%). Els festivals que més n'han programat són el Sónar (Barcelona), l'Acústica (Figueres) i el Tradicionàrius (Barcelona). Els que menys, el Canet Rock (Canet de Mar), el Guitar Festival (Barcelona) i el Cap Roig (Calella de Palafrugell).
 

On són les dones?
S'ha analitzat un creixement encara limitat de 7 punts en la presència de dones i grups mixtos (del 26% a 33%) –animat per moltes campanyes a favor–. Pel que fa a les formacions només de dones solistes, s'ha passat de l'11 al 17%, més mixtes (15-16%). Els festivals amb més programació femenina són l'Acústica (Figueres), l'Strenes (Girona) i el Guitar Festival (Barcelona). Els que tenen menys programació de dones són el Cruïlla (Barcelona), l'Acampada Jove (Montblanc) i el Canet Rock (Canet de Mar).
 

Llengua
Hi ha hagut una davallada de 2 punts en artistes que canten en català (del 25 a 23%), tot i que els grups dels Països Catalans augmenten del 38 a 40%. Els festivals que han programat més grups en català són el Canet Rock (Canet de Mar), l'Acampada Jove (Montblanc) i l'Strenes (Girona). Els que menys, el Festival del Mil·lenni, el Primavera Sound i el Sónar (tots tres a Barcelona).
Especial: Anuari de la Música
Arxivat a: Enderrock, on són les dones, dones, Anuari, Anuari de la Música 2018

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.