Crònica

La segona nit de l'Acampada Jove, marcada per la música i la revolta

Els Catarres, Smoking Souls, Marcel Lázara i Júlia Arrey, i Ebri Knight han estat alguns dels grups que han trepitjat els escenaris de Montblanc

Els concerts de divendres a l'Acampada Jove 2018 a Montblanc

Els primers acampats ja han arribat a Montblanc

| 21/07/2018 a les 16:00h

L'ambient entre el públic de l'Acampada Jove 2018
L'ambient entre el públic de l'Acampada Jove 2018 | Xavier Mercadé
Ja fa dos dies que les tendes de l'Acampada Jove són a Montblanc en motiu de la 23a edició del festival politicomusical dels Països Catalans. Sota la organització de les JERC -rebatejades recentment com a Jovent Republicà-, més de 33.000 persones han arribat al petit municipi de la Conca de Barberà portant el rock combatiu per bandera sota el lema "Resistència, lluita i llibertat." 

Els Catarres, Smoking Souls, Txarango, La Raíz són alguns dels grans reclams que ja han passat pels escenaris de l'Acampada Jove d'enguany on les reivindicacions a favor de la llibertat dels presos polítics i exiliats han ressonat a cada actuació.
 

Els Catarres al final del seu concert a l'Acampada Jove 2018 Foto: Xavier Mercadé

 

 

La segona jornada del festival va començar a l'espai República de la zona d'esbarjo que, com a novetat d'aquest any, s'ha convertit en un espai chill out. El duet format per Marcel Lázara i Júlia Arrey va arrencar les actuacions amb els temes del seu darrer disc, Pedalant endins (Halley Records, 2018), inspirat en un viatge al Brasil. En el mateix recinte s'hi va programar també una xerrada amb membres de l’Associació Catalana pels Drets Civils. 

A partir del migdia, la música es va traslladar a la Plaça Major, on hi va tenir lloc la final del Música Jove, un concurs per grups de música novells que l'Acampada Jove organitza cada any. Dotze grups d'arreu del territori català nodrien els carrers de Montblanc de música i festa.

Ja entrada la vesprada, el folk de Sense Sal i Germà Negre va acompanyar la posta de sol amb una gran sintonia davant un públic reduït però cent per cent entregat. S'escalfaven motors per una agitada jornada de música en viu ininterrompuda.

A la nit, l’escenari gran de l’Acampada iniciava sota el plugim les seves actuacions amb, Smoking Souls que va remullar el públic amb el seu rock progressiu. Acte seguit, va ser el torn d'Els Catarres, que van fer vibrar l’Espai Independència amb els temes del seu darrer disc Tots els meus principis (Música Global, 2018), on va quedar més que latent la seva singular fusió de festa, calidesa i proximitat amb la suma de l’electrònica als vents de la formació d'Aiguafreda.
 

Xavi Sarrià 2018 Foto: Xavier Mercadé


Va prosseguir la festa amb Xavi Sarrià, que va retornar al festival on havia actuat diverses vegades amb Obrint Pas, recordant cançons de l’antiga banda i presentant el seu nou disc en solitari, Amb l'esperança entre les dents (Propaganda Pel fet!, 2017). I, per tercer any consecutiu, Ebri Knight va repetir a l’Acampada amb un directe on el públic va demostrar una gran connexió amb la música d'arrel dels d'Argentona. Les actuacions van finalitzar amb les fusions de rap, hardcore i electrònica de Prozak Soup i les barreges Tropical Riots PDs.
 

Ebri Knight a l'Acampada Jove 2018 Foto: Xavier Mercadé


La traca final
Dos dies frenètics de música en directe no són suficients pel Jovent Republicà, i és per això que la 23a edició de l'Acampada Jove prosegueix a partir d'aquesta tarda amb el tradicional acte polític central a la Plaça Major de Montblanc i les actuacions de Gemma Humet, Assekes, Koers, VaDeBo, Roba Estesa, Talco, Doctor Prats, Buhos i DJ Send0 que tancaràn una edició per on han passat gairebé una trentena de bandes i DJ's.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Ebri Night, marcel lázara i júlia arrey, Acampada Jove 2018, crònica, Els Catarres, smoking souls

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.