crònica

Polseguera mestissa a Montblanc

Talco, Doctor Prats i Buhos són alguns dels grups que van tocar durant la nit del 21 de juliol a l'Acampada Jove

La segona nit de l'Acampada Jove, marcada per la música i la revolta

| 22/07/2018 a les 15:45h

Imatge il·lustrativa
Arxiu Acampada Jove
Si existeix un festival d'estiu ideat per a adolescents i joves primerencs en el món del mestissatge, aquest és l'Acampada Jove. La cita políticomusical organitzada per Jovent Republicà plega les carpes i desmunta els escenaris després de tres dies de concerts. La polseguera de Montblanc s'acomiada en la seva 23a edició de directes com els de Txarango, Els Catarres o Talco i se suma a les reivindicacions en suport als presos polítics i exiliats. 

Dues nits (i matinades) de música durant els dies 19 i 20 de juliol preparaven el terreny de l'Acampada per a una última nit de festival que prometia tresors. Van ser Els Catarres, Txarango i La Raíz algunes de les bandes que més sorra van fer aixecar de la zona de concerts durant les dues primeres jornades de festival, tot i que la traca final de concerts va arribar la tercera nit amb un aixecament de polseguera important arran dels 'pogos' de Montblanc.
 

Acampada Jove 2018 Foto: Xavier Mercadé


Els encarregats d'iniciar la tercera tongada de concerts, de dissabte 21 de juliol, van ser Assekes, Koers i els valencians Vadebo, talents emergents que després de fer brillar els seus temes van donar pas a la república del desglaç de Roba Estesa, un autèntic fenomen de conscienciació feminista que va deixar sostenidors a l'aire i càntics d'empoderament al vent. Presentant el seu últim àlbum, Desglaç (Coopula Music, 2018), les del Camp de Tarragona van acostar la protesta civil al públic jove que corejava les seves lletres i ballava al ritme de l'acordió fent gana per als desitjadíssims Talco.

Pols mestissa de gom a gom
La banda italiana d'ska-punk no pot evitar passar per Catalunya de tant en tant i quedar-s'hi unes hores per a tocar, per això dissabte els italians van fer néixer una riuada de joves que, atrets pel discurs i les tonades emblemàtiques del grup, es van deixar portar fins a l'escenari principal per a omplir-lo. Les noves generacions d'amants de l'ska adoptaven un cop més Talco per la seva llista d'imprescindibles i s'apressaven a pintar-se la cara per al directe de Doctor Prats.

La macedònia d'estils que va oferir la banda de Terrassa, amb predominança per un drum'n'bass que lluia encara més en directe, va fer esclatar la festa entre els assistents en un mar de colors i mans enlaire. Buhos, el grup que tancaria les actuacions, va protagonitzar també un dels moments més esperats de la nit amb el tema "Volcans", que està, sense dubte, dins del podi a cançó de l'estiu 2018.

Després de tots aquests concerts i d'actuacions que van fer vibrar a més de 30.000 persones, la pols mestissa de ska, reggae i rock de l'Acampada Jove va posar punt i final a un altre any de lluita política a través de música i de bandes de rock combatiu dels Països Catalans, un any més de polseguera jove i somiadora a Montblanc. 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, crònica, Acampada Jove, festivals

COMENTARIS

Burtal

Nil_s, 22/07/2018 a les 19:30

No es pot resumir millor l'experiència d'aquesta Acampada Jove! Molt bona música i companyia a parts iguals!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.