Discos

Iuh, Josep M. Bonet i Juan Pablo Balcázar, entre els discos de la setmana

També presenten àlbum TGN Big Band amb Paula Domínguez i Pinan 450f

| 27/07/2018 a les 17:00h

Iuh
Dins un Cel (Divucsa, 2018)


Ivó Iglesias, habitual als directes de bandes com Carlos Cros o Joan Dausà, presenta el seu primer disc dins el seu projecte IuhDins un cel està format per deu cançons intimistes inspirades en l'americana i en la millor tradició del folk-pop local.


Josep M. Bonet
I... ara què? (autoeditat, 2018)


Josep M. Bonet, 'el Cowboy del Delta', presenta un nou recull de cançons. La seva música és una barreja de jazz, blues, country i balades en català. Des de l'any 2009 ha publicat quatre discos més autoeditats: Pluja de tardor (2009), Cowboys del Delta de l'Ebre (2011), Per camins trencats (2013) i Les blues en punt (2015).


TGN Big Band, Paula Domínguez
75 anys de Joan Manuel Serrat (Rambla Music, 2018)


La tarragonina TGN Big Band ha homenatjat els 15 anys de carrera de Joan Manuel Serrat amb un disc que recrea una dotzena de cançons del Noi del Poble Sec; un treball discogràfic amb la veu de Paula Domínguez com a solista, sota la direcció i els arranjaments de Jordi Grisó.


Pinan 450f
Vida (Mediterrànima Records, 2018)


Pinan 450f és una proposta musical nascuda el 2015 a Barcelona, amb la veu i lletres d'Adnan Fassi, impulsor del projecte. La formació prové de molts racons musicals i culturals, però els uneix un ànima social. Són textos en dariya (àrab del Marroc), castellà i català, que ens acosten a la filosofia urbana, de barri. Al seu debut ha tingut la col·laboració d'Homes LlúdrigaDúnia BoiraMohamed SoulimaneRo ExtrañoZé FugaRama Kerdops i Marga Mbande.


Juan Pablo Balcázar
Chiva' Quartet (Underpool, 2018)


Juan Pablo Balcázar, amb una llarga trajectòria com a contrabaixista, posa la seva atenció aquesta vegada en el folklore colombià per fer-ne una revisió actual utilitzant el llenguatge que li és més proper, el del jazz contemporani. A Chiva’Quartet hi sentim un repertori format tant per composicions originals com per cançons populars escrites pels grans mestres de la música colombiana i arranjades pel mateix Balcázar, que ha utilitzat la riquesa dels ritmes d’arrel tradicional com el bambuco, els passillos i els ritmes d’arrel africana provinents de la costa atlàntica del país sud-americà. Per dur a terme aquest projecte, Balcázar ha tingut la complicitat del bateria i percussionista Juan Berbín –coneixedor de la tradició rítmica llatinoamericana–, del reconegut pianista Marco Mezquida i del talentós flautista malagueny Fernando Brox.


DDAA
Nits de Jazz al Jamboree (Wah Wah Records, 2018 (reed. 1968))



Aquest excel·lent àlbum de jazz català va ser editat originalment per Edigsa l'any 1968. Barcelona sempre ha tingut una escena de jazz en ebullició, i des dels anys seixanta un fort punt focal dels jazzmans de la ciutat ha estat el club Jamboree, a la cèntrica plaça Reial. El Jamboree va ser un punt habitual per als artistes nord-americans que feien el circuit europeu de jazz i, per descomptat, per al talent local. El disc havia d'obrir una sèrie d'enregistraments de jazz vinculats al Jamboree, i recollia el concurs del quartet format per Ricard MirallesRicard RodaEnric Ponsa i Joan Josep Tuduri.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Iuh, TGN Big Band amb Paula Domínguez, Juan Pablo Balcázar, Josep M.Bonet, Discos, DDAA, Pinan 450f, discos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.