concerts

El GPS musical de les Festes de Sants

Subversa, Auxili i Pirat's Sound Sistema són alguns dels grups que posaran música a la festa major del barri barceloní

| 21/08/2018 a les 15:00h

El carrer de Vallespir de Baix a les Festes de Sants
El carrer de Vallespir de Baix a les Festes de Sants | Xavier Mercadé
Amb les Festes de Gràcia ja gairebé acabades, un altre barri de Barcelona pren el relleu de la festa major a la capital. Sants va arrencar la celebració de la seva Festa Major el 18 d'agost, i des d'aleshores els seus carrers no han parat de fer ballar els guarnits. Fins al 26 d'agost bona part dels carrers del barri continuen al ritme de la festa amb una programació oficial o alternativa que toca tots els estils musicals.

Repassem cinc racons del barri on la música de variades procedències i estils no pararà de sonar. Abans d'entrar en matèria, també s'ha d'esmentar que un dels carrers d'obligatori passatge és el de Galileu, amb la seva guarnició d'El circ els horrors, que aquest any ha estat el guanyador del concurs de carrers decorats.

Rossend Arús
Aquest indret del barri de Sants no escatima en concerts. A les festes d'enguany el tret de sortida va ser a ritme de rap, amb Machete en Boca i amb el punk de Mourn, però el que queda continua prometent experiències fortes i variades. Mentre que el dimecres 22 estarà dedicat al blues amb A Contra Blues, Blue Bloody Blades i The Flat Pack, el dijous 23 tindrà com a protagonista el reggae i el dancehall de Suákata, Adala i Rebelmadiaq. El dia 25 (l'últim amb actuacions en directe), en canvi, s'hi podrà degustar el rock vist des de diferents interpretacions amb els concerts de Xarim Aresté, LansburyThe Tiki Phantoms.


Vallespir de Baix
Entre els concerts programats al carrer ubicat al rovell de Sants hi ha artistes de renom que de ben segur faran quedar l'escenari petit de la gentada que mobilitzaran. El dimecres 22 d'agost, la tarda s'il·luminarà amb els temes infantils de Xiula, que donaran pas a una nit regentada per El Sobrino del Diablo i pels rapers més aferrats al barri, Pirat's Sound Sistema. El punk serà l'estil estrella de la nit del 23 d'agost, amb Ratpenat i MotorZombies, així com el rap ho serà de la vetllada de dissabte 24, ja que Resiliència, Subversa i Pupil·les portaran els seus temes combatius als micròfons de les festes. 


Papin
En aquest carrer de dimensions reduïdes, la graella musical de ben segur que ressonarà quilòmetres enllà. Aquests primers dies de les Festes ja han portat sessions de reputats sound system com Rebelmadiaq, Wiggle Yard i Fire Warriors, i la música continuarà amb una ballada de swing a càrrec de Scaramouche el proper dijous 23 d'agost i amb una nit de malucs remoguts amb Yacine i La Golden Beat el divendres 24. 


Castellers de Sants (c/ Comtes de Bell-Lloc)
Bé se sap que els castellers en saben, de festa, i els de Sants cada any en preparen una de ben grossa aprofitant l'avinentesa. De moment, els concerts de Trast i Sense Sal al carrer dels Comtes de Bell-Lloc el passat 20 d'agost van ser tot un èxit, i no seran els únics. Encara queden les actuacions de Miquel del Roig, el 22 d'agost, d'Ovella Xao i Strombers la nit del 23 i de Pachawa Sound, Auxili i Bemba Saoco per celebrar la vetllada de divendres 24. L'adeu a les festes, però, anirà a càrrec de JoKB, Pepet i Marieta i PlanB, el dissabte 25.


Festes Alternatives
Fora de la programació oficial s'erigeix un cartell que ja s'ha consolidat com una part més de la festa i que porta les banderes del feminisme i l'antifeixisme en tots els seus actes. Les Festes Alternatives de Sants, en consonància amb la seva línia ideològica, porten una graella de concerts que van des de l'omnipresent DJ Marikarmen Free fins al rap de Subversa. A l'espai Maria Mercè Marçal, localitzat al carrer Muntadas, el proper 22 de d'agost hi actuaran Ke Te Kalles i Tesa, així com DubCat i El Diluvi el divendres 24. Al Calaix de la Vergonya, rebatejat per a l'ocasió amb el nom de Roser Benavent, el mateix dia 24 d'agost hi posaran la veu Ascensa Furore i Pussy Selektas.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, agenda, actualitat, concerts, Festes de Sants, 2018, Barcelona

COMENTARIS

Ke te Kalles

Anònim, 23/08/2018 a les 01:32

Ke te Kalles bonissimes. Imperdibles

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.