Actualitat

La justícia belga denega l'extradició automàtica de Valtonyc

La resolució definitiva de l'extradició es coneixerà el 3 de setembre

Valtonyc: «Fins al darrer moment vaig pensar que la millor opció era entrar a la presó »

| 21/08/2018 a les 11:37h

Valtonyc
Valtonyc | Juan Miguel Morales
L'exradició a Espanya de Valtonyc s'ajorna, així ho ha decidit avui un tribunal de la ciutat belga de Gant on el raper mallorquí va exiliar-se el 5 de juliol, el dia en què havia d'entrar a presó per complir la condemna a tres anys i mig que li havia imposat el Tribunal Suprem. La justícia belga no ha acceptat automàticament l'extradició i seguirà estudiant l'ordre de detenció internacional.

Valtonyc, condemnat a Espanya per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona per les lletres de les seves cançons, ha declarat després de la vista que la decisió del tribunal "demostra que el cas està agafant força i que la justícia aquí sí que pot ser independent, jo crec que ho serà". El raper mallorquí ha afirmat que està "molt content" perquè a Bèlgica es troba "en llibertat", en canvi "a Espanya molta gent no té la mateixa sort".

Només arribar a Bèlgica, Valtonyc es va presentar davant el jutge d'instrucció que tramitava l'euroordre emesa per l'Audiència Nacional. Aquest acatament del procés judicial va fer que el tribunal belga li concedís la llibertat mentre estigués resolent el cas, això sí, prohibint-li abandonar Bèlgica fins que hi hagués una resolució. La propera sessió del cas serà el 3 de setembre.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Valtonyc, exradició, Bèlgica, llibertat d'expressió

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.