actualitat

«Viatge a un desert», de Mamuts, és el tema guanyador del 40è Cançó de Salitja

També han pujat al podi de la 40a edició del concurs Nicòmac, Alverd Oliva i Robin' Secret

| 27/08/2018 a les 16:00h

Cançó de Salitja 2018
Cançó de Salitja 2018 | Arxiu Concurs Cançó de Salitja
Fa 40 anys que a la localitat de Salitja (la Selva) s'hi celebra el concurs Cançó de Salitja, un esdeveniment que des del seu naixement vol oferir l'oportunitat a músics de tots els estils de mostrar la seva música. Quatre dècades després de la primera edició la cançó segueix més viva que mai, i una prova d'això és el podi del concurs d'enguany.

"Viatge a un desert", de Mamuts, sobrenom que la formació De Tu a Tu va utilitzar per participar al concurs, va ser coronat el passat 15 d'agost amb el primer premi del Cançó de Salitja 2018. Darrere el tema dels vallesans, des de Badalona va ser Nicòmac qui va rebre el segon premi amb el tema "El Barbuteixot", així com Alverd Oliva va ser premiat amb el tercer guardó per "Espai". A més, el públic va donar el premi popular a Robin' Secret, amb la cançó "Queda't amb mi". 

A l'edició del concurs de l'any passat els guanyadors van ser Sergi Estella amb "Màrtirs quotidians", Sandra Bautista amb "La casa de les mil olors" i el grup de Palamós Joker's amb el tema "Nou horitzó". 

Aquesta iniciativa va ser idea del capellà del poble, també professor de música i amant de la nova cançó. Amb els anys el Cançó de Salitja ha anat acumulant seguidors fins a tenir una gran repercussió entre els joves de les comarques gironines. De fet, molts artistes de renom com Sopa de Cabra, Adrià Puntí, Miquel Abras o Cesk Freixas han participat en edicions anteriors del concurs, i han consolidat així la llarga trajectòria i reputació del Salitja en el panorama musical català. 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Cançó de Salitja, concurs, actualitat, De tu a tu, Nicòmac, Alverd Oliva, Robin' Secret

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.