festivals

L'Acústica 2018 en 10 concerts

La XVII edició del festival se celebrarà a Figueres del 30 d'agost al 2 de setembre

Quimi Portet serà el cap de cartell de l'escenari 'Enderrock 25 anys'

Les 10 claus de l'Acústica 2018

| 29/08/2018 a les 17:30h

Acústica
Acústica | Carles Rodríguez
L'Acústica està a punt per inagurar la 17a edició, que tindrà lloc a vuit espais diferents de la ciutat de Figueres del 30 de setembre al 2 de setembre. No volem que et perdis cap dels grans concerts d'aquest any, per això et seleccionem els 10 directes imprescindibles perquè visquis el festival al cent per cent. 

1. Escenari Enderrock
30/08 - Tot el dia - Plaça Catalunya

Amb motiu de la celebració dels 25 anys, la revista Enderrock tindrà un escenari propi a l'Acústica. Hi actuarà Quimi Portet (ara que fa 20 anys de la dissolució d'El Último de la Fila), que mostrarà la gresca del seu desè àlbum, Festa major d'hivern (Fina Estampa, 2018) a les 23h. Abans del concert del vigatà la marca Sona9 ja haurà arrasat l'escenari, els concerts de Sandra Bautista, Maravint i Plou engegaran a les 18:30 h. Després de la primera semifinal del concurs serà el torn del raper Lildami (21 h) i del guanyador del Sona9 2017, Senyor Oca (21:40 h). A la mitjanit el final de festa el posaran els swingeros gironins d'Hora de Joglar (01:30 h).



2. Love of Lesbian
01/09 - 23h - Rambla

Després del gran concert al Gran Teatre del Liceu pels 20 anys de trajectòria del grup, els de Sant Vicenç dels Horts no han volgut perdre's l'oportunitat de tornar a celebrar les dues dècades a Figueres. Enguany són els caps de cartell de l'Acústica i prometen un directe per recordar


3. La Raíz
30/08 - 00h - Rambla

El grup valencià és cada cop més a prop de deixar els escenaris. La banda, que aquest novembre acabarà la seva gira final amb l'àlbum recopilatori Nos volveremos a ver (Propaganda pel Fet!, 2018), s'aturarà al festival de Figueres per moure el públic amb el rock més combatiu i massiu dels Països Catalans. 


4. Els Catarres
31/08 - 01h - Rambla

L'escenari gran de l'Acústica, situat a la Rambla, albergarà el concert d'un dels trios amb més èxit del panorama català. Els Catarres hi presentaran els temes del seu darrer treball discogràfic, Tots els meus principis (Música Global, 2018), que ha catapultat els d'Aiguafreda als festivals més reputats del país.


5. Alfred García
31/08 - 23 h - Rambla

Encara amb la ressaca de la seva estada a l'acadèmia d'Operación Triunfo i al festival d'Eurovisió, el músic del Prat afronta la gira prèvia a la presentació del nou àlbum que està gestant. 


6. Macedònia
02/09 - 18 h - Rambla

L'Acústica no només té un cartell per a adults, la programació per a públic infantil i familiar també hi és més que present. Les integrants de Macedònia oferiran un directe el 2 de setembre a les 6 de la tarda a ritme de pop i, fins i tot una mica de trap.


7. Iseo & Dodosound amb The Mousehunters
01/09 - 01.30 h - Plaça de la Palmera

El dub també cap en l'equació musical de l'Acústica. El duo de Navarra s'ha convertit recentment en un dels referents en aquest estil musical, que cada cop té més adeptes entre la generació millenial. Roots in the air (Mundo Zurdo D3, 2017) és el seu darrer àlbum, les cançons del qual ressonaran a la plaça de la Palmera. 


8. Judit Neddermann
Programada quan la brisa de primera hora de la nit comenci a onejar, la música de Vilassar de Mar també serà a l'Acústica per abrigar els espectadors amb el seu intimisme càlid. Judit Neddermann entonarà les cançons del seu darrer treball discogràfic, Nua (Satélite K, 2018), que han portat la cantautora a ser una de les veus femenines més valorades del país. 


9. Doctor Prats
Una bona festa de colors explotarà amb l'actuació de Doctor Prats quan l'agulla del rellotge marqui la mitjanit del dissabte. Els vallesans no van mai a mitges tintes, i a l'Acústica de Figueres asseguren un directe explosiu que no deixarà ningú indeferent. 


10. Pupil·les
La presència valenciana al festival també arribarà de la mà del rap electrònic de Pupil·les, que no se'n callarà ni una amb la interpretació dels temes del seu últim disc, Les silenciades (Atomic Studio, 2016). El feminisme combatiu de les raperes brillarà la matinada del dissabte i farà estendre el lila a la ciutat de Figueres. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Love of Lesbian, Acústica, Acúsitca 2018, festivals, Sona9, Figueres, Els Catarres, Senyor Oca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.