actualitat

'Fernando Rogelio Estévez' de Nyandú, cançó per cançó

El trio de la Torre d'Oristà publica el seu tercer disc, 'Fernando Rogelio Estévez', i ens desgrana cadascuna de les cançons de l'àlbum

El treball sortirà en físic el 15 de setembre, el mateix dia de l'inici de gira al Mercat de Música Viva de Vic

Nyandú presenta el seu tercer disc amb un homenatge a «El club dels 27»

| 31/08/2018 a les 09:30h

Nyandú
Nyandú | Xevi Abril
Tres anys després de l'esclat del seu segon disc, Bum! (Música Global, 2015), el trio de la Torre d'Oristà manté l'esperit del seu power pop amb una nova referència, Fernando Rogelio Estévez (Lav Records, 2018).

Aquest divendres Nyandú publica el disc en format digital i el 15 de setembre sortirà en format físic, el mateix dia que presentaran les cançons en directe en un concert molt especial a la plaça Major de Vic, en el marc del Mercat de Música Viva. 



A Enderrock.cat el cantant i lletrista Ferran Orriols ens explica cadascun dels secrets que amaguen les onze cançons:

“Glòria”
“És una cançó amb una història que potser a la primera no l'entendràs tota, però té molt de suc. A part, té altres detalls personals, comuns i més generals. Va sortir guitarra i veu al sofà i després ja la vam començar a 'destrossar' entre tots, en el bon sentit de la paraula. És la lletra més crítica que hi ha al disc i subtil alhora. Té molta vida, creiem que pot viure molts anys.”

“El club dels 27”
“Va partir d'una base que tenia en Rubèn feta a ordinador, vaig posar-hi veus i guitarres en pla més catxondo i ha acabat sent una de les cançons més rodones que tenim. La lletra és el que reflecteix Fernando Rogelio Estévez: hi ha un missatge nostre però també una història més general que són les figures del club dels 27."


“Seguirem muntant cabanyes”
"Li tenim molta estima, perquè durant el temps que hem fet el disc tant en Rubèn com el Roger van passar per mals moments i va sortir com un regal que els vaig fer jo a ells dos. La cançó va canviar molt treballant-la entre tots tres, i cada cop que la toquem o la sento em ve aquell moment, és com un resum de nosaltres tres."

“No em foteu cabal”
"És potser la lletra que vaig escriure més ràpid, és molt més visceral i parla d'un moment molt clar de sentir-te que ets un beneït, en el bon i mal sentit de la paraula."

“T'estimo un ou”
"Igual que 'No em foteu cabal' és bastant directa, s'entén molt bé el que s'està explicant. A mi em fa pensar, no sé per què, en un estil musical ja passat, cançons de Camilo Sesto, amb un punt mediterrani. Era una cançó que hauria pogut ser un b-side del Bum! (Música Global, 2015), però li vam donar la volta i és un dels hits del nou disc, amb un so nou."

“Camps a través”
"Transmet l'ambient de nosaltres tres quan érem més jovenets, de viure al poble, l'imaginari que tenim. La importància dels moments, copsar-los i recordar-los, amb nostàlgia. Alhora és una de les més velles, va sortir quan vam començar a fer els concerts de Bum!"

“Copo de vento”
"És una lletra molt narrativa. Parla del pas del temps i que pots explotar, t'agradaria ensenyar les dents i ser una mica més violent, però l'edat i deixar passar el temps et calma, la vida segueix."

“Fes-ho per mi”
"És una de les més antigues que tenim, també. La vam començar a tocar als últims concerts de Bum! i vam veure que ja funcionava. La tocàvem diferent de com ha quedat gravada, però és una cançó molt rodona. A més, és la primera cançó de Nyandú amb distorsió de bateria. També hem utilitzat congues i fins i tot musclos de mar."

“Buenos aires”
"Me l'imagino molt situada en un poble. És una dona que ha de marxar, i es deixa intuir que el marit no l'ha tractada bé. Però hi ha un moment que per mi és molt important, que capgira la cançó: la gent d'allà la veurà com la boja que es va emportar el fill. El tema parla una mica d'aquest egoisme, la poca empatia que tenim a veure les coses. I al poble això passa. Depèn de quines situacions, la gent del poble fa pinya i una figura com algú que ha marxat per alguna cosa, en lloc de pensar que pobra, ha hagut de marxar, és al revés. Parla sobre això i la força de ser capaç de tirar endavant a la vida."

“La moto”
"Instrumentalment és una de les més riques del disc, és una cançó on passen moltes coses si te l'escoltes bé, i la lletra és un moment a càmera lenta. És totalment simbòlica, m'ho vaig passar molt bé fent-la: és un accident, estàs a punt de caure i s'ha de veure si et recull o no la persona afectada. La simbologia que l'has cagat i a veure si et segueixen fent confiança o no."

“Vostra”
"És una de les més sinceres i directes de totes. En Roger va plorar als primers assajos i tot. És un regal, com diu la cançó, per tota la gent que ens fa costat amb la música i la vida. La idea va sortir d'un tema de Neil Young, 'One of These Days', on ell diu que un dia us faré una cançó, i nosaltres l'hem feta."


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, power pop, Fernando Rogelio Estévez, cançó per cançó, Nyandú, la torre d'oristà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.