Actualitat

Descobrim la música del nou EP compartit d'Ora i Siberian Escape

Els dos grups mallorquins fugen dels convencionalismes i han editat el seu àlbum conjunt únicament en format físic

| 03/09/2018 a les 17:31h

Imatge il·lustrativa
Cata Martí
Els grups mallorquins Ora i Siberian Escape han pres una carretera secundària vers la manera com els músics presenten la seva obra gravada avui en dia. Dit en altres paraules, s'han posat d'esquena a les xarxes socials i a les plataformes digitals, bé sigui iTunes, Spotify o Bandcamp.

A principi del 2018 van presentar el seu split compartit Faula (autoeditat, 2018) en una edició física en vinil. El romanticisme ha estat un dels motius d'aquesta manera de fer. El seu disc s'ha publicat però no es pot escoltar per internet. Els dos grups, que també aprofiten per fer concerts conjuntament, se'n senten més satisfets. Com que volem preservar aquesta màgia, en lloc d'escoltar la seva música (cosa impossible de fer, perquè som un mitjà digital) els hem encomanat una tria a dues bandes de tres discos que hagin marcat la seva història.


Ora

For Long Tomorrow (Machupicchu Industrias, 2009), de Toe
 


Els principis d'Ora es veuen impregnats per aquest disc dels japonesos Toe, tant en el punt de partida de la seva sonoritat com en la manera de tractar la seva posada a escena. Expliquen: "Tot i que Toe ha estat una influència en general, For Long Tomorrow (Machupicchu Industrias, 2009) és el disc que ens cau a les mans en aquells dies i que es convertirà en tota una referència a l'hora de compondre i treballar el nostre so en directe".


Loloismo (Gandula, 2015), de Za!



Els catalans van aportar al conjunt mallorquí l'actitud desenfadada sense perdre de vista l'essencial en la música. Continuen: "Agafarem d'ells idees per treballar amb loops i pautes per a la improvisació en directe, així com la certesa que pel fet de fer cançons instrumentals no hem de vestir de negre i posar cara de transcendent serietat".

American Football (Polyvinyl Records Co, 1999), d'American Football


   
A la darrera selecció hi ha una mica de trampa perquè han escollit dos àlbums, l'American Football (Polyvinyl Records Co, 1999) i el Jimi Hendrix's Live at Woodstock (Sony, 1999). D'una banda la melancolia implícita del primer, i de l'altra el rock desfermat del segon són influències per a Faula.



Siberian Escape

Jaio.Musika.Hil (GOR Discos, 2005), de Berri Txarrak



El trio alcudienc troba en el trio basc una de les seves primeres influències clares per desenvolupar el seu estil: "Amb Jaio.Musika.Hil (GOR Discos, 2005) Berri Txarrak varen irrompre de cop per descarregar distorsió i sinceritat en nosaltres, a més de ser el seu primer disc ja gravat com a trio".


Parting the Sea Between Brightness and Me (Deathwish Inc, 2011), de Touché Amoré



El segon disc de la tria comparteix la idea que en la música no tot és l'estil, sinó que també hi compta l'actitud. El grup americà i el seu do it yourself els va mostrar un nou camí: "Una manera de funcionar aleshores bastant DIY per a un grup del seu nivell i repercussió. Ens demostraren que de vegades l'actitud davant el que fas és tan o més important que el que realment fas".

American Football (Polyvinyl Records Co,1999), d'American Football

El disc homònim d'American Football sembla que ha estat un dels pals de paller per a la confecció d'aquest split, tant per a Ora com per a Siberian Escape. Expliquen: "American Football pel tipus de sonoritat i idea de la música més enllà del seu estil –que també–".

 

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Siberian Escape, ORA, EDR Balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.