entrevistes

Alfred Garcia: «No crec en la fama, només en el reconeixement de la feina ben feta»

L'artista actua avui a Figueres en el marc del festival Acústica

L'Acústica 2018 en 10 concerts

| 31/08/2018 a les 19:00h

Alfred Garcia
Alfred Garcia | Sílvia Sánchez
Catapultat a través d'Operación Triunfo, el músic del Prat de Llobregat va sortint de l'herència de l'acadèmia i aviat veurà com es publica el seu primer disc després del boom mediàtic. Abans d'aquest moment, Alfred Garcia té un concert especial al Festival Acústica de Figueres. De tot plegat en parlem amb ell, un jove de 21 anys amb ambició a cabassos.

En quin moment et trobes ara mateix? Estàs acabant la teva primera gran gira; quan arriba el primer disc després del boom?
Ara al setembre ens posarem a gravar-lo i no et puc dir quan sortirà perquè no ho sé, però a mi m'agradaria que fos abans d'acabar l'any perquè estic una mica neguitós. M'estic posant molta responsabilitat a sobre i m'agrada. D'aquest disc en soc el principal productor i arranjador de les cançons, a més també m'encarrego de tot l'artwork: tant la portada com la contraportada i el llibret de lletres, ho faré tot jo. A més, les idees de vestimenta i escenografia per als futurs concerts anirà a càrrec meu, també.

Com està sent l'experiència de convertir-te en un artista d'èxit sense encara haver gravat un disc des del teu pas per l'acadèmia d'OT?
Com et deia, estic neguitós. Em posa més nerviós el tema d'entrar a gravar que el de la fama. No crec en la fama, només crec en el reconeixement de la feina ben feta. La fama m'és realment igual, a mi el que m'agrada és compartir les cançons amb gent a qui sé que l'hi agraden.
 

Alfred Garcia. Foto: Juan Miguel Morales


Pots avançar més coses sobre aquest futur àlbum? Algunes de les cançons que contindrà ja les has anat tocant durant aquesta gira, oi?
Sí, hi ha cançons que ja estic tocant ara però encara hi ha bastants detalls per tancar. Ja he gravat totes les maquetes, jo mateix he gravat tots els instruments de les vint cançons. Ara hauré de decidir quines hi entren i quines no. Potser després faig una edició de luxe amb tots els temes, però encara no sé res.

Pots avançar-nos alguna col·laboració que ja tinguis prevista?
De col·laboracions ja n'he fet, però no sé si les inclouré al disc. Ja ho veurem.

Com afrontes el concert d'aquest divendres al festival Acústica de Figueres? Hi havies estat alguna vegada com a espectador?
Em fa molta il·lusió, és un festival molt rodó. No hi havia estat mai abans, perquè Figueres em quedava una mica lluny, i en el moment en que hi hauria pogut anar estava estudiant dues carreres. Ara, però, em fa especial il·lusió anar a la capital de l'Alt Empordà perquè és una ciutat amb molta relació amb l'art, començant per Dalí.

Què podem esperar del concert d'avui, hi haurà sorpreses? Al mateix festival hi actuen artistes com Love of lesbian o Judit Neddermann, amb qui ja has col·laborat?
Hi haurà sorpreses, però encara no puc anunciar quines. De moment, et puc dir que amb els dos que esmentes encara no hi he parlat. El repertori serà semblant al que he estat fent als últims concerts, però també hi haurà alguna cançó que no he tocat mai.
 

Alfred Garcia. Foto: Sílvia Sánchez

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Acústica, OT, Alfred

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.