Festivals

El compte enrere per engegar l'Altaveu ha començat

Entre els artistes que actuaran aquest cap de setmana al festival de Sant Boi de Llobregat hi ha Anna Ferrer, Morgane Ji o El Petit de Cal Eril

El festival Altaveu «Alça la veu»

| 05/09/2018 a les 11:00h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Arxiu Altaveu
Aquest cap de setmana l'Altaveu celebra la trentena edició a Sant Boi de Llobregat. El festival s'inaugura divendres amb Alça la veu, un espectacle reivindicatiu que busca unir artistes catalans reconeguts amb artistes locals sota un missatge compromès amb els drets i les llibertats socials. L'espectacle serà conduït per la cantant santboiana Dolo Beltrán, amb la col·laboració d'artistes de renom com Maria Arnal i Marcel BagésQuimi PortetNúria Graham o Roger Mas

La cantant menorquina Anna Ferrer llançarà el tret de sortida a la nit de divendres, després de l'Alça la veu. La seguiran altres artistes internacionals com la cantant francesa Morgane Ji, que aterra a Catalunya per primera vegada, o Veux Farka Touré, fill del guitarrista Ali Farka Touré, així com els xilenocatalans The Zephyr Bones i els nord-americans Boytoy.

El dissabte arrencarà amb artistes locals. A les 21 h arrencarà amb el projecte de ball Sant Boi Urban Dance & The Freenetiks. A les 21.30 h Ferran Palau defensarà el seu nou disc Blanc (Halley Records, 2018) seguit pel seu amic i company de grup Joan Pons, El Petit de Cal Eril, que continuarà presentant el disc triangular. A les 00.45 h pujarà a l'escenari de Can Massarella el quartet de Sant Boi Trau, guanyador del Sona9 del 2014, i per acabar la nit els mítics mods barcelonins Brighton 64 faran un repàs dels seus clàssics i dels temes d'El tren de la bruja (Bcore, 2017).

El festival tancarà l'edició d'enguany amb De Vilaboi a Federico, una proposta coordinada pel músic santboià Ángel Dorao en què alumnes de diferents escoles locals cantaran textos de Lorca. 

Altaveu Frontera
El festival organitza també, des del 1993, el concurs Altaveu Frontera per a nous grups emergents dels Països Catalans. Entre els participants d'antigues edicions hi trobem reconeguts noms com Sidonie, Love Of Lesbian o De Callaos. Enguany hi concursen el trio barceloní Ominira i la banda indie Últim Cavall la nit del 7 de setembre i el grup tarragoní Et-Co* FAR la nit del 8.

Altaveu+ 
Des de fa dos anys el festival traspassa la frontera dels concerts i ofereix també altres activitats relacionades amb la música. El 9 de setembre, i en col·laboració amb el Festival In-Edit, s'emetran els documentals musicals Calla i Rumba3. També s'han organitzat xerrades com la del dissabte al migdia, amb el nom "Divas, rebeldes y transgresoras", a més d'una fira del disc i del llibre. Per arrodonir la trentena edició, també es mostrarà l'exposició "30 Altaveus, 30 cartells", que recorre la trajectòria del festival.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Dolo Beltrán, Núria Graham, altaveu frontera, Ferran Palau, Trau, El Petit de Cal Eril, Anna Ferrer, Morgane Ji, Altaveu 2018, festivals, Maria Arnal i Marcel Bagés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.