Discos

Primera fornada de discos de tardor (segona part)

El curs 2018-19 s'inicia amb una llarga llista de novetats discogràfiques

Artistes com Toti Soler i Gemma Humet, Zoo o Eivibonny preparen àlbum per a aquesta temporada

Primera fornada de discos de tardor

| 06/09/2018 a les 13:30h

Zoo publicarà a final d'any el seu nou EP
Zoo publicarà a final d'any el seu nou EP | Bernat Almirall
Quan les màquines tornen a girar després de la temporada d'estiu i els motors agafen temperatura, els músics dels Països Catalans senten la crida de les novetats discogràfiques. Per això, des d'Enderrock.cat fem un repàs dels discos que arribaran amb la caiguda de les primeres fulles de tardor, perquè estiguis ben atent als nous hits que obriran el curs 2018-2019.

Toti Soler i Gemma Humet
El guitarrista Toti Soler, que ha acompanyat al llarg de la seva carrera musical grans noms com Ovidi Montllor, culmina ara un nou projecte amb la cantant terrassenca Gemma Humet. Després de vuit anys trobant-se per revisar plegats poesia i cançó d’autor, ara veurà la llum el seu primer disc com a duet: Petita festa (Satélite K, 2018). La preestrena serà el 13 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic. Al concert s’hi sentiran les adaptacions que s’inclouen al disc de Jacques Brel, Joan Vinyoli i Maria Mercè Marçal, entre altres.

Zoo
Després de Raval (Propaganda pel Fet!, 2017) i Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014), el grup valencià està preparat per treure el desembre el seu nou EP, 2K18 (Propaganda pel Fet!, 2018). Tot i així, ja ens ha posat la mel als llavis amb l’avançament de dos temes: “Omertà” i “Robot”, aquesta segona íntegrament en castellà i amb la col·laboració de la cantautora murciana Road Ramos.


Ivette Nadal i Pascal Comelade 
La cantautora granollerina Ivette Nadal fa pinya amb el músic nord-català Pascal Comelade per tancar una etapa a través d'un EP de dues cançons. Junts també proposen un espectacle que presentaran a l'Auditori de Granollers on faran una compilació de temes reconstruïts de Nadal, alguna cançó inèdita i versions de d'artistes com The Rolling Stones PJ Harvey, versionats al català amb lletres del poeta Enric Casasses. El disc veurà la llum demà 7 de setembre sota el nom Arquitectura primera (DiscMedi, 2018). De moment, podem escoltar l'avançament d'una de les dues cançons del disc, "No sé on".

Eivibonny
El quartet de folk-rock de Sant Vicenç dels Horts s’ha imposat com a banda sonora de l’estiu amb el seu primer single, “Fills del món”. I és que, de fet, la cançó es compta entre les 15 més radiades d'aquesta estació de l'any i forma part del CD El disc de l’estiu (TV3, 2018). Aviat sabrem el que ens tenen preparat en el seu primer àlbum, Cor valent (Krik Music, 2018), que sortirà a final d'aquest mes de setembre.

Quin Delibat!
El nou disc dels eivissencs Quin Delibat! veurà la llum el 5 d’octubre sota el nom d’Òrbites concèntriques (DiscMedi, 2018). L’àlbum portarà tretze temes, dotze dels quals són originals i un és la versió rock, ja habitual als seus concerts, del poema “Platja perduda” de Marià Villangómez.

Marc Amat
Acompanyat del seu apreciat ukelele, l'olesà engega el seu primer projecte en solitari. Fa poc més d'una setmana vam estrenar “Giren”, una de les cançons que formaran aquest àlbum de debut, Ara torno (Picap, 2018), que es publicarà el 14 de setembre. Després d’un dia d’escoltar-lo en bucle, el podreu veure en directe el 15 de setembre a Esparreguera.


Guillem Roma
El músic de Manlleu prepara un nou projecte per a final d'any. Després de publicar Oxitocina (autoeditat, 2013), Nòmades (autoeditat, 2014) i Connexions (Sulawesi Records, 2017), Roma vol fer una revisió dels seus temes per donar-los una vida nova. Agafant cançons d'altres discos, barrejant-ne les lletres o canviant-ne harmonies i idioma, vol redifinir els seus temes, alhora que crea debat sobre lo vell i lo nou. Aquest nou treball discogràfic es podrà escoltar el 14 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic, on es promet un concert original i en acústic.

Paula Grande
La gironina Paula Grande estrena el 22 de setembre, a l’Auditori de Girona, el seu nou treball Sóc (U98 Music, 2018). En aquest disc de reivindicació feminista i personal, on hi ha impresa en gran part la personalitat de l’artista, Grande fa una virada cap al hip-hop sense desprendre’s del tot, però, de les arrels de pop-soul i jazz que caracteritzaven el seu primer àlbum, Viatge interestel·lar (Little Red Corvette Record, 2014).


Ramon Aragall
Després d'una llarga carrera que l'ha portat a tocar amb grups tan reconeguts com Els Amics de les Arts o Dorian, el músic barceloní està preparat per arrencar el seu projecte en solitari. Perfil (DiscMedi, 2018) serà el primer treball d'Aragall, compost per deu temes d'indie-rock en català i castellà. L'àlbum es publicarà el proper 2 d'octubre i dos mesos després, l'11 de desembre, en farà el concert de presentació en el Festival EnciSAT.

K-Liu
K-Liu és una banda de vuit joves sitgetans que prometen festa al ritme de ska, reggae i rock. Després de presentar el juny el videoclip “Aquesta nit”, s'han passat l'estiu recorrent les festes i els festivals catalans. El 19 d'octubre trauran el seu LP de debut, T'ho pinto (DiscMedi, 2018).

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, discos, Guillem Roma, Toti Soler, Gemma Humet, Zoo, Eivibonny, Marc Amat, Paula Grande

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.