actualitat

«Cant de pagès» de Senyor Oca, cançó per cançó

La formació barcelonina presenta avui el seu nou treball discogràfic i ens explica un per un tots els temes de l'àlbum

Senyor Oca: «En rap, a València ens passen la mà per la cara»

| 12/09/2018 a les 20:00h

Senyor Oca
Senyor Oca | Michal Novak
Hip-hop, trap i fins i tot drum'n'bass, al nou àlbum de Senyor Oca hi podem trobar de tot. Cant de pagès (Right Here Right Now, 2018) estrena els seus temes amb l'arribada del nou curs escolar i mostra al món el seu rap de la terra més personal. Explorant les arrels més íntimes i profundes del grup, Senyor Oca també reflexiona en aquest treball discogràfic al voltant de temes tan transcendentals com la mort. Tota aquesta energia, així com els pensaments de la formació, es podran veure en el directe del nou àlbum el proper 15 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic.

 

A Enderrock.cat n'hem volgut saber més i per això el vocalista de la formació, Sergi Sala, ens explica sense embuts el motiu de cadascuna de les 12 cançons que formen el disc: 

"Epitafi"
"És la introducció del disc. Volem expressar el significat de les cançons en un petit discurs on apareixen la gran majoria de noms d'aquestes. Hem escollit el nom 'Epitafi' perquè ens feia gràcia la idea de començar el disc com si haguéssim mort i tornéssim a néixer."
 
"La llavor"
"La segona cançó del disc fa referència al nostre inici: com érem quan vam començar i com som ara al cap d’uns anys. El rap de la terra està començant a crear escola i per nosaltres 'la llavor' té un significat molt important."
 
"Baobab"
"És sens dubte la cançó més sentimental i emocional del disc. Aquesta vegada per acompanyar el missatge hem creat un drum'n'bass estil liquid, més delicat, sensitiu, més fi."
 
"Llamantolada"
"És una col·laboració amb els Homes Llúdriga. Sempre hem fet la broma de dir-nos llamàntol en lloc de tio o brother. Aquesta cançó és una celebració per la unió de dos grups de rap de la terra ben avinguts."
 
"Aixopluc"
"És una barreja d’estils, per nosaltres és un tema complet, que expressa exactament el que teníem als nostres pensaments. És foscor, introspecció, ràbia, aïllament, evasió... És el meu refugi. És de les cançons que caldria escoltar amb la lletra al davant per poder entendre-la."

"Pèndol"
"Clàssic hip-hop dels 90, missatge contundent de crítica social i personal. Exposem la nostra concepció del món exaltant el hip-hop com a canal d’expressió."

"Cremar l’ombra"
"Aquesta cançó, com el seu nom indica, pretén cremar la nostra part fosca, és un tema molt sincer. Si no em coneixes sabràs alguna cosa més de mi, si em coneixes entendràs què estic dient i per què."
 
"Bruixes i bruixots"
"Aquesta cançó té la col.laboració de la gran cantant Clara Rueda. Sota un riddim de King Siva hem creat una cançó de dub molt festiva amb un missatge de crítica social."
 
"Al teu niu"
"Venim del niu, hem de recordar sempre els nostres orígens per seguir evolucionant. Ritme de drum'n'bass de Dj Karlixx i líriques potents d'Adala, és una cançó amb un missatge molt contundent i amb un ritme festiu."
 
"Antimatèria"
"Jocs de paraules, missatge abstracte però amb molt de significat. De la foscor a la llum intentant trobar el fil conductor de les nostres vides per contemplar el tabú de la mort com a part essencial de la nostra existència."
 
"La pipa de la pau"
"Per concloure una etapa, creiem que hem de procurar tancar-la amb consciència i pau. Per això l’ultim tema del disc és la pipa de la pau. Drum'n'bass de la terra amb un missatge distès que exalta la nostra cultura musical."
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, Senyor Oca, Cant de pagès, actualitat, rap de la terra, rap

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.