actualitat

Els Pets presenten «Som», el seu nou disc

El primer senzill i videoclip es diu 'La vida és molt avorrida sense el teu cos'

El trio de Constantí està preparant directes més exclusius i propers

Primera fornada de discos de tardor

| 13/09/2018 a les 18:35h

Els Pets
Els Pets | Noemí Elias
Ja fa cinc anys de L'àrea petita (RGB Suports, 2013) d'Els Pets i l'expectativa pel seu proper disc només fa que créixer. El trio de Constantí comença a donar noves dades sobre el seu retorn discogràfic: ja sabem nom i primer concert de gira.

Segons han informat els membres del grup en una roda de premsa en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, l'àlbum que arribarà el mes d'octubre portarà el nom de Som. El títol del disc té diversos significats, segons Lluís Gavaldà: "'Som' perquè encara 'som' després de 33 anys i encara tenim ganes de fer música; perquè no només som els tres 'Pets', sinó que som una entitat col·lectiva, amb una lectura de grup, societat i país". 

Els Pets afirmen: "És el millor disc de la nostra carrera". En paraules de Lluís Gavaldà, "després de cinc anys teníem un bon grapat de cançons que ha ajudat a fer una tria acurada de les millors". La voluntat del grup ha estat sortir de la seva 'zona de confort' i anar a buscar sonoritats més contemporànies de la mà del seu nou productor, Joan Pons, 'El Petit de Cal Eril'. Com ha dit Gavaldà: "Ara volíem ser rebregats". Els paràmetres han estat clars: no fer res que fos obvi, enregistrar cançons minimalistes sense col·laboracions, i que fossin curtes.
 

Joan Pons ha destacat que va rebre aquest encàrrec com una autèntica sorpresa, perquè Els Pets són un referent per ell, per la família i per tot el país. El seu objectiu era enregistrar un disc de pop sense artificis, on la sonoritat d'Els Pets fos crua i despullada.

Al disc hi han passat, a banda del trio de Constantí, els músics habituals dels darrers treballs del grup: Joan Pau Chaves als teclats i Jordi Bastida a la guitarra. Segons Els Pets, és el disc que més s'assembla al que tenien al cap, gràcies a un bon estat a d'ànim de tot l'equip i la bona acollida que han tingut a Cal Eril, l'estudi de Joan Pons a Guissona.

El Pets han avançat el videoclip del primer senzill del disc, "La vida és molt avorrida sense el teu cos", dirigit per Álvaro Sanz, antic director de clips del grup (2004-2008). 

El disc es podrà aconseguir a partir del 19 d'octubre en quatre formats: digital, CD, vinil de 12 polzades i llapis USB. El clip del primer senzill es podrà escoltar a partir de demà 14 de setembre a les 12.19 h del matí. La precompra del disc a través del web del grup es podrà realitzar també a partir de demà a les 12.19 h de la nit. 

A més, la banda ha confirmat que la gira del nou treball discogràfic començarà el 16 de desembre d'aquest any amb un concert al Gran Teatre del Liceu de Barcelona en el marc del Suite Festival, i que la resta de directes tindran un format més reduït del que ens tenen acostumats. Per aquest mateix motiu, la gira de Som portarà menys concerts que gires anteriors, per tal de sentir una connexió més directa amb el públic i poder fer directes més exclusius. Els concerts seran tots de pagament, les entrades es podran comprar també demà a partir de les 12.19 h de la nit, i de moment s'han avançat les següents dates: 

– 25/01/2019 - Teatre Kursaal (Manresa)

– 01/02/2019 - Teatre Auditori (Granollers)

– 16/02/2019 - Teatre Lloseta (Lloseta, Mallorca)

– 08/03/2019 - Teatre Fortuny (Reus)
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Els Pets, Som

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.