Sona9

El Sona9 arriba a Santa Tecla

La festa major tarragonina engega la nova edició amb la semifinal del Sona9 2018 amb Va!, L'Home Brut i Menut

Posant música a Santa Tecla

| 14/09/2018 a les 15:00h

Semifinalistes Sona9 2018
Semifinalistes Sona9 2018 | Arxiu
La segona semifinal del concurs Sona9 2018 se celebrarà aquest divendres 14 de setembre a la Capsa de Música - Espai Tabacalera de Tarragona el primer dia de la Festa Major de Santa Tecla. Els grups que hi competiran són Va!L'Home Brut i Menut

La primera actuació ve de la mà de Va! a les 20 h. El grup està format per sis músics de diferents llocs de Catalunya que es van unir el 2016 a Barcelona per crear cançons pròpies en català. Tot i que se centren bàsicament en els sons pop-rock, hi afegeixen també matisos d'essència folklòrica. La banda va debutar l'any passat amb La pell no enganya (Panorama 1927, 2017), i actualment té dos senzills més gravats per Aclam Records.
 

A les 20.45 h el torn és de L'Home Brut. La formació de Beneixida va ser escollida per part del públic en el seu concert a la sala Wah-Wah de València per formar part de la semifinal del Sona9. Tot i que el quintet fuig de les etiquetes encotilladores, es defineixen sota l'estil del pop-indie aternatiu, marcant-se com a referents grups com The StrokesArtic Monkeys o Antònia Font
 

La semifinal de Tarragona es tanca amb el concert de Menut a les 21.30 h. Darrere Menut s'hi amaga Carles Blanch, que acompanyat d'Alberto García Cernadas explora i revoluciona la cançó d'autor des de Móra la Nova (la Ribera d'Ebre). El duet parteix de la tradició i la cançó protesta, i se senten influenciats per cantautors del nivell de Paco Ibáñez, per apropar-se alhora al pop i la música electrònica. El seu so es caracteritza per la incorporació del seu omnipresent guitarró, que barregen amb guitarres acústiques i elèctriques que acompanyen els missatges crítics de les seves lletres.
 

Quatre semifinals
Aquests concerts de Tarragona se sumen a la primera semifinal que es va fer el passat dijous 30 d'agost al Festival Acústica, on competien Sandra BautistaMaravint i Plou. Divendres, amb totes dues semifinals fetes, en quedaran només dues per saber qui són els finalistes. Els propers a concursar són MonxosNovembre Elèctric i Ushanka el 15 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic, i CabotL'Home Invent i Pubilles Ninja el divendres 21 de setembre al Festival BAM de les Festes de a Mercè de Barcelona.

Tots aquests artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, les dues proves encarregades pel Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un poema d'un autor novell proposat per l'organització. De les quatre semifinals en directe, el jurat escollirà els cinc grups que passaran a la cinquena fase del concurs, última cita prèvia a la gran final del Sona9 del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Santa Tecla, Menut, Va!, Sona9 2018, l'home brut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.