Festival

El Voll-Damm Festival Jazz de Barcelona arriba a les 50 edicions

L'emblemàtica cita omplirà la tardor a la ciutat amb una programació densa i diversa

Hi haurà concerts de grans estrelles del gènere, però també classes magistrals, el cicle flamenc De Cajón! i algunes propostes sorprenents

Diana Krall, James Rhodes i Marco Mezquida al Festival Internacional de Jazz de Barcelona

| 14/09/2018 a les 14:18h

Dave Liebman
Dave Liebman | Manfred Rinderspacher
Aquest divendres 14 de setembre s'ha presentat oficialment una nova edició, la que en fa 50, de l'històric Festival de Jazz de Barcelona, que des de fa ja uns quants anys organitza la promotora de la ciutat The Project. El director artístic de l'esdeveniment, Joan Anton Cararach, ha invocat exemples històrics -com ara una editorial d'un diari de Nova Orleans l'any 1918 menyspreant el 'jass immoral' de l'època- per explicar que aquesta és una música que sembre ha anat creixent alhora que escandalitzava les ments més ortodoxes. I en aquest mateix sentit ha reivindicat que el festival aposti per noves idees, com programar el projecte simfònic del grup de pop Els Amics de les Arts (el 23 de novembre al Palau de la Música) o un concert familiar on l'estrella de la música infantil Dàmaris Gelabert s'endinsa en el jazz (l'11 de novembre a la sala Barts).

Altres punts destacats d'aquesta edició de número rodó seran el concert que el pianista Brad Mehldau oferirà al costat de l'OBC (el 9 de novembre a l'Auditori), Chucho Valdés evocant la històrica aventura de Jazz Batá (26 d'octubre al Palau de la Música) la reunió del supergrup brasiler Tribalistas (23 d'octubre), l'actuació de Dave Liebman al costat de Marc Copland (el 10 de novembre al Conservatori del Liceu) o el cicle De Cajón!, que al llarg del novembre oferirà grans noms del flamenc actual al Palau de la Música. Un d'ells, el cantaor Diego el Cigala, rebrà la Medalla d'Or del festival coincidint amb el seu concert i amb el quinzè aniversari de l'històric àlbum Lágrimas negras, al costat de Bebo Valdés.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Jazz, Festival, Barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.